Rešene nedoumice oko izgradnje gondole na Zlatiboru

1 444
Prvi put od kada je započet projekat izgradnje panoramske žičare – gondole na Zlatiboru, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sastali su se u Beogradu sa čelnicima opštine Čajetina. Utisak je da će time biti rešen dugogodišnji problemi između čelnika ministarstva i te lokalne samouprave, koja samostalno finansira ceo projekat, čija je vrednost oko 12,5 miliona evra.
Milan Stamatović naslovna
Nakon dugogodišnjih razmirica, koje je pre nekoliko dana razbuktala ministarka Zorana Mihajlović, rekavši da čajetinska opština nema potrebnu dokumentaciju, pa čak ni idejni projekat za tu investiciju, što je demantovao predsednik te opštine Milan Stamatović, krajem prošle sedmice usledio je sastanak u Beogradu.
Posle sastanka, ministarstvo je saopštilo da će „pružiti svu neophodnu podršku opštini Čajetina da što pre prikupi potrebnu dokumentaciju i ispuni zakonske uslove za početak gradnje gondole na Zlatiboru“, te da su razjašnjeni detalji u vezi sa procedurom i podnošenjem dokumentacije koja je potrebna da bi projekat dobio građevinsku dozvolu za koju je, prema Zakonu o planiranju i izgradnji, nadležno ministarstvo.
Istakavši da su se predstavnici Ministarstva uverili da ta opština poseduje kompletnu dokumentaciju, Milan Stamatović je objasnio da je na tom sastanku otklonjena dilema o tome ko bi trebalo da izda građevinsku dozvolu – lokalna samouprava ili ministarstvo.

– Potrebno je vreme za proceduru revizuje projekata i dogovor je da do 15.avgusta, eventualno do 1. septembra, ministarstvo izda građevinsku dozvolu i nadam se da izgradnja neće kasniti – poručio je Stamatović.

– Ukoliko Ministarstvo ne bude tražilo naknadu za državno zemljište, neće nam biti potrebno mnogo novca za eksproprijaciju privatnih parcela. To je mahom poljoprivredno, a ne gradsko građevinsko zemlji[te i za eksproprijaciju tih parcela biće nam potrebno ne više od 100.000 evra, što nije veliki iznos – poručio je Stamatović.
Izvor: Radio Luna
1 komentar
  1. mikica kaže

    Stamatovica za predsednika Bajine Baste !

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena