REPERTOAR JPF-a: Predstava „HAMLET“ večeras u 19:30 časova u užičkom Narodnom pozorištu

0 351

Druge festivalske večeri, u okviru Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu, biće izvedena predstava „Hamlet“, sa početkom od 19:30 časova.

Predstavu „Hamlet“, koja je u znak obeležavanja četiri veka od smrti Vilijama Šekspira premijerno izvedena ove godine na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Ljuba Tadić“, režirao je Aleksandar Popovski, dok je Goran Stefanovski bio zadužen za adaptaciju velikog književnog dela.

765x300-Hamlet

Tragediju su sa engleskog jezika preveli Živojin Simić i Sima Pandurović, za scenografiju su zaduženi NUMEN i Ivana Jonke, kostimografiju Marija Marković, dizajn video projekciju Lana Cavar i Timi Šarec, scenski pokret Sonja Vukićević, scenski govor Ljiljana Mrkić Popović, dizjan svetla Dejan Draganov, a kompoziciju Kiril Džajkovski.

Glumački ansambl čini devet glumaca, među kojima su i Nebojša Glogovac u ulozi Hamleta, Jasna Đuričić u ulozi Gertrude, Vlasta Velisavljević u ulozi duha Hamletovog oca, Nikola Rakočević kao Klaudije, Boris Milivojević kao stražar i Miloš Samolov kao Rozenkranc.

Anđela Andrić
Izvor: Iskra

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena