POBEDNIK: Stamatović po četvrti put u fotelji prvog čoveka Čajetine

0 451

Ubedljivu pobedu na lokalnim izborima, koalicija SNP-DSS-PUPS danas je ozvaničila formiranjem opštinske vlasti. Nosilac liste Milan Stamatović (SNP) izabran je četvrti put uzastopno za predsednika opštine.

Milan Stamatović naslovna

– Nastavljamo sa kapitalnim investicijama kao što su panoramska gondola, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, ispitivanje i eksploataciju podzemnih geotermalnih voda. Takođe i započete pregovore radi novih investicija na Zlatiboru. Proširenjem turističkih kapaciteta prema Torniku, oživljavanjem takozvanog „Novog Zlatibora“, želimo da dostignemo brojku od milion turista i deset miliona noćenja – naveo je Stamatović u predsedničkom ekspozeu.

On je podsetio da je u poslednjih deset godina, od kada Čajetinu vode ljudi koji su i danas na vlasti, budžet opštine uvećan 100 puta i da je Čajetina lokalna samouprava sa najvećim budžetom po glavi stanovnika u Srbiji.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Arsen Đurić, koji je danas podneo ostavku na mesto direktora Turističke organizacije „Zlatibor“. Skupštinom će i dalje predsedavati Miloje Rajović (DSS), dok će sekretar biti Predrag Jokić.

Čajetina je dobila i novo opštinsko veće: Dragan Jezdimirović (ekonomija), Milovan Božić (mala privreda), dr Mlađen Vesović (zdravstvo), Branko Petronijević (poljoprivreda), dr Gordana Bojović (socijalna politika), Miroslav Tucović (razvoj sela), Aleksandar Ilić (mesne zajednice) i Gorica Mijailović (kultura).

Ostavku na odborničku funkciju podnela je Bojana Božanić (SNP), dojučerašnja pomoćnica predsednika opštine, zbog funkcije direktora JP „Gold gondola Zlatibor“.

Koalilcija SNP-DSS-PUPS na izborima je osvojila 57 glasova, odnosno 21 od ukupno 31 mandata. Iz opozicionih klupa u SO Čajetina delovaće SNS sa sedam i GG „Zlatiborski pogled“ sa tri odbornika.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena