„Omladinac“ uspešan na državnom prvenstvu i Kupu Srbije

0 193

Prvenstvo Srbije u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održano je u subotu, 4. novembra, u Čačku, dok je nedelja bila rezervisana za Kup Srbije za poletarce, pionire, nade. Takmičenja su se odvijala u Sportskoj hali “ Mladost” – Atenica u organizaciji Karate federacije Srbije. Karatisti Omladinca iz Bajine Bašte nastavili su niz uspeha i na ovim najvažnijim zvaničnim takmičenjima napravili dobre rezultate.

23484424_10204004762355497_412871991_o (1)Na nacionalnom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore nastupilo je preko 600 takmičara iz 120 klubova a KK „Omladinac“ je imao pet predstavnika. Za Bajinobaštane medalju je osvojila Jelena Elez koja je u kategoriji -50 kilograma u borbama kod mlađih seniorki osvojila srebro.

Zapažen nastup je imao i Jovan Njegić koji je u odlučujućoj borbi posle nerešenog rezultata izgubio na preglasavanje sudija. Dajana Močević je takođe  dobro radila u kategoriji gde su i nekoliko godina starije takmičarke a boje Omladinca su na prvenstvu branili i Nemanja i Stefan Danilović.

Omladinac je imao peh da zbog povrede jednog takmičara vrlo perspektivna kadetska ekipa u borbama nije nastupila na Prvenstvu Srbije.

Milenko Ordagić, trener Omladinca, kaže da je veoma zadovoljan trudom ali i postignutim rezultatima kao i da su nijanse bile u pitanju pa da u Bajinu Baštu donesu još koju medalju sa državnog prvenstva. Već od četvrtka 6 karatista iz Omladinca takmičiće se i na Školskom balkanskom prvenstvu.

U nedelju je održan Kup Srbije za poletarce, pionire, nade a među 100 klubva sa preko 1000 takmičara nastupalo je i 13 predstavnika Omladinca. Mladi karatisti su sa ovog najvišeg ranga takmičenja u Srbiji u Bajinu Baštu doneli 4 medalje.

Anastasija Ivanović je osvojila srebro u borbama dok je Anđela Ivanović izgubila u vrlo neizvesnoj borbi za finale i zatim osvojila bronzanu medalju. Jana Pečenica je u borbama osvojila treće mesto dok je Tatjana Maksimović zaslužila bronzu u katama.

Zadovoljan sam prikazanim i kako su se naši takmičari predstavili a ono što je sigurno da u ovim kategorijama imamo prostora za još 3-4 medalje i ovaj put je falilo malo sportske sreće pa da na Kupu Srbije osvojimo još koje odličje – kaže za Drina Info Milenko Ordagić.

Drina Info

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena