„Омладинац“ успешан на државном првенству и Купу Србије

0 192

Првенство Србије у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре одржано је у суботу, 4. новембра, у Чачку, док је недеља била резервисана за Куп Србије за полетарце, пионире, наде. Такмичења су се одвијала у Спортској хали “ Младост” – Атеница у организацији Карате федерације Србије. Каратисти Омладинца из Бајине Баште наставили су низ успеха и на овим најважнијим званичним такмичењима направили добре резултате.

23484424_10204004762355497_412871991_o (1)На националном првенству у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре наступило је преко 600 такмичара из 120 клубова а КК „Омладинац“ је имао пет представника. За Бајинобаштане медаљу је освојила Јелена Елез која је у категорији -50 килограма у борбама код млађих сениорки освојила сребро.

Запажен наступ је имао и Јован Његић који је у одлучујућој борби после нерешеног резултата изгубио на прегласавање судија. Дајана Мочевић је такође  добро радила у категорији где су и неколико година старије такмичарке а боје Омладинца су на првенству бранили и Немања и Стефан Даниловић.

Омладинац је имао пех да због повреде једног такмичара врло перспективна кадетска екипа у борбама није наступила на Првенству Србије.

Миленко Ордагић, тренер Омладинца, каже да је веома задовољан трудом али и постигнутим резултатима као и да су нијансе биле у питању па да у Бајину Башту донесу још коју медаљу са државног првенства. Већ од четвртка 6 каратиста из Омладинца такмичиће се и на Школском балканском првенству.

У недељу је одржан Куп Србије за полетарце, пионире, наде a међу 100 клубва са преко 1000 такмичара наступало је и 13 представника Омладинца. Млади каратисти су са овог највишег ранга такмичења у Србији у Бајину Башту донели 4 медаље.

Анастасија Ивановић је освојила сребро у борбама док је Анђела Ивановић изгубила у врло неизвесној борби за финале и затим освојила бронзану медаљу. Јана Печеница је у борбама освојила треће место док је Татјана Максимовић заслужила бронзу у катама.

Задовољан сам приказаним и како су се наши такмичари представили а оно што је сигурно да у овим категоријама имамо простора за још 3-4 медаље и овај пут је фалило мало спортске среће па да на Купу Србије освојимо још које одличје – каже за Дрина Инфо Миленко Ордагић.

Дрина Инфо

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена