Odbornici u petak o budžetu, Porodičnoj deklaraciji, tunelu Kadinjača

0 507

10. sednica Skupštine opštine Bajina Bašta zakazana je za 29. decembar u 10 časova. Na dnevnom redu će se naći 18 tački dnevnog reda a jedna od najznačajnijih je usvajanje budžeta za 2018 godinu.

Opština Bajina Bašta Foto: Drina Info
Opština Bajina Bašta Foto: Drina Info

Na skupštini će biti reči o utvrđivanju predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji opštinske uprave kao i razmatranje kadrovskog plana uprave za 2018. godinu. Odbornici će se razmatrati i  predlog Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika opštine.

Pred odbornicima će se naći i razmatranje predloga Porodične deklaracije koji je u skladu sa zaključkom sa prošle sednice Skupštine usaglasila radna grupa sačinjena od predstavnika svih odborničkih grupa u lokalnom parlamentu.

Pored brojnih mera koje će u više oblasti ići ka tome da se zaštiti porodica ovom deklaracijom je predviđeno i osnivanje opštinskog Fonda za podršku porodici i lečenju dece. Fond će se osnovati posebnom odlukom Skupštine opštine najkasnije do 31. marta 2018. godine a biće mu zadatak da pomaže lečenje teško bolesne dece i vantelesnu oplodnju. Predviđeno je da se Fond finansira iz opštinskog budžeta, iz donacija i drugih izvora.

Odbornici će na poslednjoj skupštini u 2017. godini razmatrati i predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za tunel ispod prevoja Kadinjača na deonici državnog puta Dub – Dubci. Cilj izrade Plana je formiranje planskog osnova za racionalno uređivanje i korišćenje prostora, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, utvrđivanje granica između javnog i ostalog zemljišta i stvaranje urbanističko-pravnih osnova za izradu tehničke dokumentacije za uređenje i građenje svih predviđenih sadržaja na ovoj teritoriji.

Pred odbornicima će biti i predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP „12. septembar“ i predsednika Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća.

Na sednici će se razmatrati i više planova i programa javnih preduzeća za 2018. godinu.

Drina Info

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena