KK „OMLADINAC“ zapažen na Zlatnom pojasu Čačka

0 574

U subotu 02. aprila u Čačku je održan tradicionlani turnir u karateu 45. Internacionalni zlatni pojas Čačka za starije uzrasne kategorije (kadeti, juniori, seniori). Na ovogodišnjem turniru učešće su uzeli klubovi iz čak 13 zemalja sa ukupno 800 takmičara. Za zlatni pojas nadmetali su se takmičari iz: Nemačke, Austrije, Egipta, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Slovačke, Italije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i domaćina Srbije.

Omladinac naslovna
Na slici: Karatisti „Omladinca“

Na turniru su nastupili i takmičari iz Karate kluba „Omladinac“ iz Bajine Bašte. „Omladinac“ je nastupio sa 6 karatista i ostvario veoma zapažen rezultat. Naime, Bajinobaštanin Jovan Njegić je, i pored povrede zadnje lože, osvojio prvo mesto i zlatni pojas u kategoriji -76 kilograma. Pored Njegića, zapažen nastup imali su i Nikola Karaklić, koji je izgubio borbu za bronzu kao i Đorđe Radovanović, koji je ušao u prvih 8. Stefan Blagojević je turnir završio u plasmanu do 16. mesta dok su Pavle Zmijanac i Branko Radičević imali manje zapažene nastupe.

– Izuzetno smo zadovoljni nastupom na turniru u Čačku. Ovo je turnir sa veoma dugom tradicijom i sama činjenica da su učestvovali klubovi iz 13 zemalja sa preko 800 takmičara, govori o ozbiljnosti i važnosti turnira. Naši takmičari su vredno radili i trenirali i ostvarili veoma dobre nastupe. Posebno bih ovaj put istakao Jovana Njegića, koji je i pored nezgodne povrede zadnje lože radio veoma dobro i na kraju zauzeo prvo mesto. – kaže Nedeljko Ordagić, trener KK „Omladinac“.

Već sledeći vikend „Omladinac“ će nastupiti na dva turnira. U subotu nastupaju na Prvenstvu uže Srbije za mlađe kategorije a u nedelju na Kupu uže Srbije za starije uzrasne kategorije.

16. aprila ponovo ih očekuje nasup na Zlatnom pojasu Čačka, ovoga puta za mlađe uzrasne kategorije, gde se takođe nadaju dobrom rezultatu.

Drina info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena