КК „ОМЛАДИНАЦ“ запажен на Златном појасу Чачка

0 620

У суботу 02. априла у Чачку је одржан традиционлани турнир у каратеу 45. Интернационални златни појас Чачка за старије узрасне категорије (кадети, јуниори, сениори). На овогодишњем турниру учешће су узели клубови из чак 13 земаља са укупно 800 такмичара. За златни појас надметали су се такмичари из: Немачке, Аустрије, Египта, Румуније, Македоније, Бугарске, Словачке, Италије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске и домаћина Србије.

Омладинац насловна
На слици: Каратисти „Омладинца“

На турниру су наступили и такмичари из Карате клуба „Омладинац“ из Бајине Баште. „Омладинац“ је наступио са 6 каратиста и остварио веома запажен резултат. Наиме, Бајинобаштанин Јован Његић је, и поред повреде задње ложе, освојио прво место и златни појас у категорији -76 килограма. Поред Његића, запажен наступ имали су и Никола Караклић, који је изгубио борбу за бронзу као и Ђорђе Радовановић, који је ушао у првих 8. Стефан Благојевић је турнир завршио у пласману до 16. места док су Павле Змијанац и Бранко Радичевић имали мање запажене наступе.

– Изузетно смо задовољни наступом на турниру у Чачку. Ово је турнир са веома дугом традицијом и сама чињеница да су учествовали клубови из 13 земаља са преко 800 такмичара, говори о озбиљности и важности турнира. Наши такмичари су вредно радили и тренирали и остварили веома добре наступе. Посебно бих овај пут истакао Јована Његића, који је и поред незгодне повреде задње ложе радио веома добро и на крају заузео прво место. – каже Недељко Ордагић, тренер КК „Омладинац“.

Већ следећи викенд „Омладинац“ ће наступити на два турнира. У суботу наступају на Првенству уже Србије за млађе категорије а у недељу на Купу уже Србије за старије узрасне категорије.

16. априла поново их очекује насуп на Златном појасу Чачка, овога пута за млађе узрасне категорије, где се такође надају добром резултату.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена