Karatisti „Omladinca“ branili boje Srbije na Balkanskom prvenstvu

0 189

Od 19. do 21. maja u Istanbulu je održano Balkansko prvenstvo za poletarce, pionire i nade. Imajući u vidu da se za ove uzraste ne održavaju Evropska i Svetska prvenstva ovo je najviši rang takmičenja u ovim kategorijama. Našu zemlju je na Balkanskom prvenstvu predstavljalo 150 takmičara u svim uzrasnim  kategorijama a iz Bajine Bašte je boje Srbije branilo troje reprezentativaca iz KK „Omladinac“.

18698766_10203292915919781_1501830499_o

Na Balkanskom prvenstvu je učešće uzelo devet zemalja a u generalnom plasmanu je najuspešnija reprezentacija domaćina Turske, druga je Bosna i Hercegovina a treće reprezentacija Srbije. Srbi su u Istanbulu osvojili 7 zlatnih, 5 srebrenih i 21 bronzanu medalju.

Iz Karate kluba „Omladinac“ za reprezentaciju Srbije su u kategoriji nada nastupale Anđela Ivanović, Marija Kovačević i Julijana Vilotijević.

Anđela Ivanović je osvojila bronzanu medalju u borbama u kategoriji – 40 kilograma a imala je veoma zapažen nastup i u katama gde je u repasažu izgubila meč za medalju.  Marija Kovačević je u neizvesnoj borbi izgubila u prvom kolu dok je u kategoriji kata zaustavljena u drugom krugu. Julijana Vilotijević  rezultatom 2:1 izgubila meč u borbama u prvom kolu.

18675157_10203292917399818_1520583169_o

Trener KK „Omladinac“ i jedan od trenera reperezentacije Srbije koji su predvodili našu ekspediciju u Turskoj, Milenko Ordagić, sumirao je utiske za Drina Info portal.

„Generalno su takmičari reperzentacije Srbije dosta dobro radili na ovom prvenstvu a zadovoljan sam i ponosan na nastup svih članica iz Omladinca. Anđela je odlično radila i uspela da osvoji medalju ali i Marija i Julijana su bile veoma dobre i ovo je za sve njih jedno veliko iskustvo koje će im puno koristiti za buduća takmičenja.“

Anđela Ivanović, osvajač bronze na Balkanskom prvenstvu, kaže za Drina Info da  je prezadovoljna ukupnim utiskom i organizacijom turnira kao i da je veoma srećna zbog osvajanja medalje. Marija i Julijana žale što nisu uspele da se domognu medalja ali su zadovoljne kako su odradile nastup na ovom prvenstvu.

Karatisti u narednom periodu imaju mali predah u takmičenjima koji će iskoristiti za polaganje za pojaseve a već u julu počinju reprezentativne pripreme.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena