KARATE: Uspešan vikend „Omladinca“

0 863

U subotu 11. marta, u Čačku, održano je Prvenstvo uže Srbije za seniore. Karate klub „Omladinac“ učestvovao je na ovom takmičenju sa tri takmičara.

Dajana Močević osvojila je zlatnu medalju u tepkoj kategoriji, Jelena Bogdanović je osvojila srebro u istoj kategoriji dok je Jovan Njegić osvojio bronzu u srednjoj kategoriji. Sva tri takmičara kvalifikovali su se na prvenstvo Srbije koje se održava polovinom aprila.

– Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima i načinom na koji su takmičari radili borbe, posebno ako imamo u vidu činjenicu da su Dajana Močević i Jovan Njegić po prvi put radili u seniorskoj konkurenciji i to protiv takmičara koji su mnogo stariji.   – kaže za naš portal Milenko Ordagić, trener KK „Omladinac“.

Omladinac

U isto vreme, u Čačku je održan i Kup mladosti za poletarce, pionire i nade, na kome je učestvovalo 8 takmičara iz Omladinca. Postignuti su sledeći rezultati:

Ivanović Anđela – 2 zlatne medalje u katama, bronza u borbama

Kovačević Marija – zlato u borbama, bronza u katama

Vilotijević Julijana – zlato u borbama, srebro u katama

Petrović Aleksandra – zlato u katama

Petrović German – srebro u borbama

Vujić Miloš – bronza u borbama

Tanasijević Marina – bronza u katama

Karatisti „Omladinca“ bili su uspešni i u ekipnoj konkurenciji.

Ženska ekipa nada (Ivanović Anđela, Kovačević Marija, Vilotijević Julijana, Petrović Aleksandra) u borbama  osvojila je srebro, dok je muška ekipa nada (Vujić Miloš, Ognjen Pečenica, Petrović German) takođe u borbama osvojila bronzu.

Karatisti „Omladinca“ u mlađim kategorijama narednog vikenda nastupaće na Prvenstvu centralne Srbije.

Drina Info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena