Završen turnir „Miki Toma“ u Bajinoj Bašti:POBEDNIK EKIPA BAŠTA U BAŠTI

0 588

Posle šest dana završen je turnir u malom fudbalu „Miki Toma“ na kome je učestvovalo 15 ekipa iz Užica, Valjeva, Ljubovije i Bajine Bašte. U istoj večeri odigrane su polufinalne utakmice kao i finale. Pobednik turnira je ekipa Bašta u Bašti kojoj je pripala novčana nagrada od 180 hiljada dinara. U finalu je savladala ekipu Valjeva sa 5:0. Bašta u Bašti najpre je u polufinalu pobedila Krle trejd iz Ljubovije sa 3:1, dok su Valjevci nadigrali Čičino burence sa 4:2. Ekipi Valjeva pripala je nagrada od 90 hiljada dinara. Treće mesto zauzelo je Čičino burence savladavši Krele trejd sa 5:0 i tako osvojilo 30 hiljada dinara. Finalna utakmica bila je u znaku Bašte u Bašti. Njeni igrači poigravali su se sa Valjvcima dajući im pri tom pet golova. Po dva puta strelci su bili Stopanja i Đorđević, a jednom Krasić.

Dve najbolje ekipe turnira Foto: Drina Info
Dve najbolje ekipe turnira Foto: Drina Info

– Bilo je puno kvalitetnih ekipa. Mislim da smo zaslužili prvo mesto. Iznenađeni smo odličnom posetom. Svako veče okupljalo se oko hiljadu gledalaca, a u finalu bilo ih je i više – kaže predvodnik pobedničkog sastava Milun Božić.

Osim njega, u ekipi s bili Marko Pavlović, Marko Ćorčić, Vladan Vesić, Stefan Stanojević, Uroš Krasić, Simeun Kopanja, Velibor Kalanović, Branislav Milosavljević, Dejan Đorđević, Mileta Gligić i Đorđe Tošić.

Čičino burence - treće mesto, kapiten Dejan Timotijević nakon uručenja nagrada Foto: Drina Info
Čičino burence – treće mesto, kapiten Dejan Timotijević nakon uručenja nagrada Foto: Drina Info

Epitet najboljeg strelca poneo je Denis Ilić iz ekipe Miki Toma, najbolji igrač Simeun Kopanja i golman Marko Pavlović su iz ekipe Bašta u Bašti. Pehare i priznanja najboljim ekipama i pojedincima uručio je predsednik Organizacionog odbora Miroslav Tomić. On je podelio i zahavalnice brojnim sponzorima koji su pomogli održavanje turnira.

– Mislim da smo uspešno organizovali turnir. Ideja mi je bila da se otrgne od zaborava ime Miodraga Tomića koji je za života voleo sport i puno ulagao u njega. Iduće godine igraćemo turnir u čast nekog drugog Bajinobaštanina koji je bio prepoznatljiv u sportskim okvirima. Hvala svima naročito sudijama Milošu Vitiću i Mladenu Gligorijeviću iz Užica koji su besprekorno odsudili sve utakmice. Moram da istaknem i revijalni nastup najmlađih igrača Sloge koji su odigrali međusobno utakmicu u pauzi između polufinala i finala – rekao je za portal Drina Info Miroslav Tomić.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena