Додељене награде поводом Дана општине Бајина Башта

0 537

Дан општине Бајина Башта обележен је  свечаном седницом Скупштином општине у биоскопу Влаја”, доделом признања и захвалница успешним предузетницима, установама и појединцима са подручја наше општине. Након извођења химне Боже правде, присутнима се обратио председник општине Радомир Филиповић, који је између осталог пожелео добродошлицу свим гостима, као и представницима града Кршко у Словенији.  У свом обраћању присутне је подсетио на време од пре четрдесет година када су се општине Бајина Башта и Кршко збратимиле. У даљем излагању  присутне је упознао са оним што је до сада урађено.  За Бајину Башту је рекао да је ово година инвестиција.

Дан општине

Као прву и највећу чија је вредност  662 милиона динара,  јесте реконструкција путног правца Бајина Башта – Рогачица – рекао је председник Филиповић, а потом се осврнуо на оно што је урађено у претходном периоду, од реконструкције  тротоара у улици Душана Вишића, асфалтирања улица,  изградње  кружног тока, реконструкцију градске фонтане и двориште средње школе.

Након исцрпног излагања и презентације свега што је урађено, уручена су признања успешним предузетницима, установама и појединцима са подручја наше општине. Испред награђених предузетника присутнима се обратио Горан Стеванетић власник Самосталне занатске радње Еуротехнакоји се најпре захвалио председнику општине Радомиру Филиповићу на признању за оно што ради.  

– Наш природни интерес је да радимо и запошљавамо нове људе. Природни интерес Бајинобаштана је да нађу квалитетан, пристојан и стабилан посао што пре. Интерес  општинског руководства је да подстиче привреднике што више може, а што је у њиховој могућности и да подстиче развој малих фирми, – истакао је Стеванетић. 

Затим су додељене и признања у области културе, туризма и пољопривреде. Новчану награду добио је бенд „Рок у поноћ“, у области туризма награђени су Туристичка агенција Таратурс, Ненад Марић, ВУ „Тара“ и Дечије летовалиште „Митровац“. Блиц Фондација и новинар Блица Владимир Лојаница су награђени за хуманост и помоћ оболелеом дечаку Деспоту Лазићу а дописништво РТС-а из Ужица за правовремено извештавање са територије општине Бајина Башта. Такође су додељене и награде најбољим ђацима из општине Бајина Башта.

У оквиру програма организована је пројекција крaтког филма о братимљењу Бајине Баште и Кршког аутора Јована Јелисавчића. По завршетку седнице организован је пригодан коктел.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена