Делегација ДВЕРИ положила цвеће на спoмен обележја у Скеланима и Бајиној Башти

1 357

Поводом обележавања 16.јануара, дана кад су страдали Срби из општине Сребреница од муслиманских снага предвођених Насером Орићем, делегација Општинског одбора Српског покрета Двери из Бајине Баште, у кој су били њен председник Мирослав Лукић и народни посланик у Скупштини Србије, председник тог покрета Бошко Обрадовић, посетила је спомен обележје у Скеланима.

Дочек Бошка обрадовића у Бајиној Башти Фото: Дрина Инфо
Дочек Бошка обрадовића у Бајиној Башти Фото: Дрина Инфо

– Дошао сам да заједно са нашим члановима из Бајине Баште одамо почаст жртвама у Скеланима, али и погинулим људима са подручја бајинобаштанске општине у ратовима од 1991-1999. године. Велика трагедија грађанског рата у бившој Југославији деведестих година прошлог века и страдање нашег народа у подрињском крају потпуно је у међународној, на жалост и у нашој домаћој јавности, заборављена. То је практично треће страдање у 20. веку и троструки геноцид који је учињен над Србима у Босни и Херцеговини а посебно овде у подрињском крају у сребреничкој и братуначкој области. Мислим да је од изузетног значаја да се на највишем нивоу државе Србије и Републике Српске обележава сећање на све пострадале у тим геноцидним акцијама усташких и злочиначких хорди Насера Орића. Веома је важно да памтимо шта се десило нашем народу и да спречимо да се тако нешто понови. У том смислу моја обавеза била је да као народни посланик будем данас овде заједно са делегацијом ОО Двери, посетимо Скелане и присутвујемо парстосу поводом великог страдања српског народа 1993. године.

Двери код спомен обележја у Бајиној Башти Фото: Дрина Инфо
Двери код спомен обележја у Бајиној Башти Фото: Дрина Инфо

У истом саставу делегација ОО Двери посетила је спомен обележје у Бајиној Башти подигнуто у знак сећања на 17 погинулих Бајинобаштана у ратовима од 1991-1999. године. Том прилком положила је цвеће на поменуто обележје. У име ОО Двери Бошка Обрадоивића поздравио је председник Мирослав Лукић.

– Желим да се захвалим нашем председнику на доласку у Бајину Башту и Скелане. Тиме је показао да ми мислимо на жртве које је дао наш народ у одбрани слободе. Те жртве су велике и не смемо их заборавити. Оне ће вечно сведочити о нашим страдањима, а ми морамо учинити све како до нових невоља не би дошло. Као рече господин Бошко Обрадовић, мора се водити превентивна политика која неће допустити нешто тако или слично – истако је Мирослав Лукић.

Дрина Инфо

1 коментар
  1. Ja каже

    Nema Rakovica?Oni ga i nezasluzuju.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена