Bajina Bašta na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

0 321

Na ovogodišnjem 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji traje od 22. do 25. februara, Bajina Bašta će svoj promotivni štand od 66 kvadrata imati u hali 4 u okviru štanda Turističke organizacije regija Zapadne Srbije.

Foto: Promo
Foto: Promo

Kao što je bila praksa i prethodnih godina na štandu Ustanove Sportsko-turistički centar „Bajina Bašta“ zajedno će nastupati svi najznačajniji turistički subjekti sa teritorije Bajine Bašte a posetioce štanda očekuju brojne novosti i iznenađenja.

Na jednom mestu posetioci će tokom sajma imati priliku da vide najnoviju ponudu Nacionalnog parka Tara, svih turističkih agencija iz Bajine Bašte, hotela i kategorisanog privatnog smeštaja, da probaju najpoznatije brendove rakija iz ovog kraja, kao i da se upoznaju sa mogućnostima za brojne aktivnosti u prirodi koje pruža ova destinacija.

Sajam turizma naslovna
Prošlogodišnji Sajam turizma u Beogradu Foto: Drina Info

Posetioce štanda Bajine Bašte očekuje veliki broj novih promotivnih materijala od kojih je naznačajniji zajednički katalog destinacije koji svoju premijeru ima na ovom sajmu, zatim sve informacije na jednom mestu, prezentacije manifestacija i smeštajnih kapaciteta kao i degustacije bajinobaštanskih specijaliteta.

Štandom Bajine Bašte dominira fotografija Drinske regate a na velikom led ekranu će biti prezentovani brojni video snimci koji pokazuju široku turističku ponudu destinacije Tara Drina Bajina Bašta.

„Prvog dana Beogradskog sajma, posle zvaničnog otvaranja, sa posetiocima našeg štanda družiće se članovi jedne od grupa koja će nastupati na ovogodišnjem Most Festu. Ovo će biti početak zvaničnog predstavljanja izvođača koji će biti deo muzičkog programa Drinske regate.“ kaže Siniša Spasojević iz Sportsko-turističkog centra „Bajina Bašta“

Foto: Promo
Foto: Promo

„Sajamska konferencija za medije povodom Drinske regate zakazana je za subotu, 24. februar u 14 časova, u centralnom delu štanda Turističke organizacije regija Zapadna Srbija. Tom prilikom će biti predstavljen program jubilarne 25. Drinske regate i javnosti prezentovano šta nas sve očekuje u julu u Bajinoj Bašti. Premijerno će biti prikazan i promotivni video manifestacije, predstavljene zvanične majice 25. Drinske regate kao i štampani materijal sa obaveznim uputstvima za sve učesnike regate koji je ove godine detaljno usaglašen sa predstavnicima Odseka za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.“

„Istog dana biće organizovana promocija još jedne bajinobaštanske manifestacije koja pored turističkog ima i veliki kulturni značaj kako za naš region tako i za celu Srbiju. Reč je o Bašta Festu – internacionalnom festivalu kratkog igranog filma koji svoje mesto već nalazi i u međunarodnim okvirima. Na konferenciji za medije koja će u subotu početi u 14.30 govoriće glumac Jovan Jelisavčić koji je osnivač i direktor festivala, glumica Maja Šuša, osnivač i umetnički direktor festivala, reditelj Nikola Ljuca – selektor festivala i glumac Slaven Došlo koji je promo lice Bašta Festa.“ – najvljuje Spasojević.

Pored stalnih izlagača na štandu Bajine Bašte ove godine će se predstaviti i brojni novi privatni smeštajni kapaciteti koji su u poslednje vreme izgrađeni u gradu u Podrinju a svojom arhitekturom daju jedan novi kvalitet turističkoj ponudi ove opštine.

Ovogodišnji Sajam turizma održava se pod sloganom “Odmor te čeka”, a Grčka je zemlja partner. Uporedo sa sajmom turizma održavaju se i sajmovi suvenira, vina i ugostiteljske opreme. Cena pojedinačne ulaznice za Sajam turizma je 300 dinara.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena