ANTI NATO PROTEST: „Nato je ubica naše dece – Srbine, ti si na potezu“

0 439

Rečima : „Srbine, ti si na potezu! Čast otadžbine te poziva na anti-NATO skup!“, uputio je danas poziv građanima pokret Čast otadžbine

„U subotu, 20. februara u 13.00 sati, pred zgradom predsedništva Srbije, imamo jedinstvenu i zajedničku priliku da sprečimo ratifikaciju sramnog sporazuma sa NATO-paktom, usvojenog u skupštini Srbije, i time omogućimo početak kraja razarajućih procesa pred kojima je izložen naš narod“, saopšteno je iz tog pokreta

„Potrebno je samo da se okupimo u dovoljno velikom broju pred čijom voljom NIKO neće smeti da se suprotstavi, kada na licu mesta vidi kolika je odlučnost i SNAGA NARODA koji će da kaže: DOSTA više slabljenja  i ponižavanja Srbije i NE NATO paktu!“, poručili su građanima

Saopštenje pokreta Čast Otadžbine prenosimo u cjelini

Braćo Srbi i sestre Srpkinje, i svi drugi časni građani Srbije, bez obzira na veru i naciju i političko opredeljenje, ne tražite razlog zašto ne možete da dođete na subotnji skup, na neradni dan u normalno vreme u 13.00 časova. Ne tražite razloge u tome što baš Vi niste organitator skupa ili se niste prvi setili, ne tražite razloge da ne dođete zbog političkih partija kojima ne pripadate ili čiji vas lideri možda nerviraju. Ne tražite razloge za Vaš ne dolazak u tome što mislite da vaše prisustvo neće ništa značiti, ili što mislite da se više ne mogu promeniti stvari, da su procesi otišli predaleko.

Ne tražite opravdanje u tome što je sila NATO pakta koju ne želimo u Srbiji (Crnoj Gori, Republici Srpskoj…) toliko velika, da se ne vredi boriti protiv nje. Ne tražite razloge za Vaš ne dolazak zbog straha da ne izgubite Vaš državni ili drugi posao jer je jaka Vlast od koje zavisite, i odlučna je da nastavi sa daljim EU-NATO integracijama. Ne tražite ni jedan drugi razlog za vaš ne dolazak, već pronađite među mnogo opravdanih razloga za vaše prisustvo, samo jedan razlog da dođete na skup!

Mi, pokret Čast Otadžbine koji Vas sve pozivamo da dođete na skup u subotu, smo nepolitička, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija. Naše namere su časne i čestite, naša misija je veoma teška i izazovna jer pukušavamo da spojimo razjedinjene, udružimo nepovezane, pomirimo posvađane, ohrabrimo neodlučne, okupimo časne i čestite!!!

Naša jedina ambicija i motiv koji nas pokreće je da učinimo u ovim (samo naizgled) mirnim vremenima nešto dobro i korisno za naš narod, kao što smo odlučno, hrabro i beskompromisno znali da stanemo na čelo vojske i policije u ratnim vremenima, uz slavnu i potvrđenu komandu: ”Za mnom!”.

Ne tražimo mnogo od Vas, osim da se setite, ko je i šta nam je to uradio NATO pakt, šta isti radi danas po svetu, i da pretpostavite šta će nam raditi ako i formalno dođe u Srbiju. Pomislite na to, da li ćemo, ako pustimo NATO pakt u našu zemlju, uopšte biti više u mogućnosti da se okupimo, kao sad u subotu, kad imamo jedinstvenu priliku da stvari zaustavimo, i promenimo!

Zato, brate Srbine ti si na potezu!

Pokret Obraz poziva slobodoljubive Srbe i sve građane Srbije da dođu na protest protiv potpisivanja sporazuma o saradnji naše zemlje sa neprijateljskim NATO paktom! Ovaj narodni protest će se održati u subotu, 20. februara, u 13 časova, ispred Predsedništva Srbije.

Sporni i sramni sporazum sa NATO paktom je mnogo gori i pogubniji od onog iz zloglasnog 1941, kada je Kraljevina Jugoslavija pristupila Trojnom paktu uz uslov da za sve vreme rata Nemačka i Italija ne traže prelaz svojih trupa preko naše zemlje. Ove, 2016. godine, Vlada i Skupština Srbije su, u naše ime i na našu sramotu, NATO paktu dali neuporedivo veća ovlašćenja nego što ih imaju naša vojska i policija. Nije više u pitanju „samo“ slobodan prolaz NATO trupa našim putevima, nego i njihov ulazak u ma koju državnu ili privatnu zgradu, kuću ili druge objekte „u kojima se radi“, kad god to zažele, a uz potpuno i načelno oslobađanje od odgovornosti za ma koji prekršaj ili krivično delo. Takva prava su u našoj istoriji imali samo Turci u godinama najcrnjeg ropstva (čim je Srbija, u vreme kneza Miloša, postala vazalna zemlja — turski vojnici više nisu ni približno imali takva prava).

Ukoliko ovaj sporazum bude stupio na snagu, Srbija će „de fakto“ prestati da postoji kao samostalna država, a postati najobičnija NATO kolonija i deo ratne koalicije (sa Hrvatima, Šiptarima…) koja se uveliko sprema za napad na Rusiju!

Zato ovo više nije samo političko, već i moralno i životno pitanje.

Zbog toga na protest protiv sporazuma o saradnji sa NATO treba da dođe doslovno svaki građanin Srbije koji oseća potrebu za makar mrvicom slobode, bez obzira na svoju pripadnost.

U subotu, 20. februara, u 13 časova, okupimo se u što većem broju ispred Predsedništva Srbije, i na miran i dostojanstven način pokažimo svoje neslaganje sa porobljavanjem naše zemlje i našeg naroda.

Pokažimo da nismo bestidno ravnodušni, već da nam je zaista stalo do sopstvene sudbine i života budućih pokolenja.

NATO JE UBICA NAŠE DECE!
KAKO MOŽETE TO DA ZABORAVITE?!

Predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, u strahu od velikog okupljanja naroda ispred Predsedništva, požurio je da se pridruži NATO vlastima i odlučio da dan pred održavanje protesta potpiše Zakon  kojim Srbija postaje kolonija NATO pakta!

Srpski sabor Zavetnici najoštrije osuđuje odluku Tomislava Nikolića da potpiše Ukaz o proglašenju Zakona o saradnji sa NATO savezom u oblasti logističke podrške, smatrajući je za akt veleizdaje vitalnih državnih i nacionalnih interesa.

Poručujemo vladajućim strukturama koje su se oglušile o volju naroda i povredile Ustav Republike Srbije da ćemo se sutra okupiti u još većem broju! Pozivamo sve građane Srbije na veliki protest protiv veleizdaje Vlade i Predsednika Republike, sutra u 13 časova na Andrićevom vencu, odakle ćemo krenuti u veliku anti-NATO šetnju!

Ne pristajemo na okupaciju! Srpski sabor Zavetnici

Izvor: IN4S

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena