БАЈИНА БАШТА. Крај календарске зиме и почетни дани овогодишњег пролећа били су врло лепи па су оживела многа градилишта углавном у граду,али и у сеоским срединама. Били су то уједно и „ситни сати“ пред изборе за председника Србије па се зачас пронела прича да се то све ради због избора. Избори дођоше и прођеше, а радови се наставише и проширише.

Radomir Filipovic-Ми радимо према плану, никако у изборне сврхе. Кампања траје месец, два, избори један дан, а ми радимо целе године. Ту смо да решавамо проблеме грађана и стварамо им боље животне услове. Конкретно крајем априла кренули смо у велику акцију да у граду решавамо проблеме са сокацима на више места. То су делови који никада неће бити улице, али су значајни грађанима због прилаза кућама. Асфалтирамо их, решавамо успут и друге проблеме на тим местима. Урадили смо већ девет сокака. У плану је да урадимо 21 сокак. Морам да похвалим грађане јер се масовно укључују у акције. Осим учешћа од 20 % у асфалтирању, помажу у уређењу путне околине тако да радови иду брже и лакше- каже председник општине Радомир Филиповић.

Раде се сокаци на више места, око бивше Ветеринарске станице, у Вишесави а о оном у Чучковићима председник Филиповић каже:

- Од како сам ја на челу општине, у Чучковићима само у једном сокаку интервенисали смо једанаест пута после обилних киша. Санирамо то, нове кише то све пониште и све тако. Сад смо поставили асфалт. Падају кише, али проблема ту више нема. Сматрамо да је једино решење за град да се према могућности поставља асфалт на сваком месту јер је то у коначном много исплатљивије, за грађане боље.

Планирана реконструкција државне саобраћајнице кроз Бајину Башту је изостала. Председник Филиповић каже да је све договорено са Путевима Србије и генерални директором Зораном Дробњаком, али да радови касне из разлога што извођач Путеви Ужице није био у могућности да се ангажује због великих радова на путу Бајина Башта – Рогачица. Оно што посебно радује је податак да су Путеви Србије прихватили своје учешће у пројектовању тунела Кадињача и да је потписан споразум са њима од стране наше општине и Ужица око наставка даљих радова. Филиповић истиче да му је драго што у сусрету са грађанима они истичу да се сада више гради у граду него раније.

Крпљење улица у Бајиној Башти

Крпљење улица у Бајиној Башти

На питање шта је са планираним радовима на Тргу „Душана Јерковића“, први човек општине вели:

- Градски трг нам је велики проблем. Још увек чекамо пројектну документацију. У међувремену кренули смо да уредимо дрворед у Главној улици и неравнине око њега. Трг је ауторско дело архитекте Томе Марковића и он се већ интересовао шта ми то желимо да мењамо. Не можемо задржати оне клизаве површине. Ипак, сачекаћемо да струка каже своје и да решење. Имамо вољу Хидроелктране, Националног парка и неких приватних предузећа да помогну да трг буде леп и функционалан. Напомињем да ћемо ове године реконструисати и пет великих улица и коначно решити све проблеме везане за Плану.

Радови на канализацији и тротоарима

Радови на канализацији и тротоарима

Много година прича се о потпуном повезивању општине Бајина Башта са Косјерићем асфалтним путем.На постојећем је потребно асфалтирати још седам километара па да то буде комплетирано.

- Постоји добра воља општина, Путеви Србије су дали зелено светло. Проблем је што је предрачун за тих седам километара вредан 200 милина динара. То је превише. Остаје да Путеви Пожега, као планер предрачуна, дају разјашњење шта је то што толико кошта. После тога донеће се коначна одлука – истиче председник општине Радомир Филиповић.

В.М.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 3685 пута.