У Скупштину Србије стигао је Предлог одлуке о избору владе, који предвиђа да нова влада има четири потпредседника, 18 ресора и три министра без портфеља, сазнаје Танјуг. Председница парламента Маја Гојковић заказала је за данас у 10 сати посебну седницу на којој ће бити бирана нова влада. Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић на тој седници представиће свој експозе и састав кабинета.

Влада Републике Србије насловна

Чланови кабинета будуће премијерке Ане Брнабић били би: први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић, затим потпредседник владе и министар унутрашњих ослова Небојша Стефановић, потпредседник владе министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и потпредседник владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Министар финансија остаје Душан Вујовић, министар привреде је Горан Кнежевић, а министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је Бранислав Недимовић.

На челу новог Министарства за заштиту животне средине предложен је Горан Триван, а Александар Антић остаје министар рударства и енергетике.

Министарка правде је Нела Кубуровић, а Брнабићку би на месту министра државне управе и локалне самоуправе, по том предлогу, заменио Бранко Ружић.

Министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић ротираће се на министарским функцијама, па ће Вулин бити министар одбране, а Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Јадранка Јоксимовић, која је до сад била министарка без портфеља задужена за евроинтегације у новој влади ће бити на челу Министарства за европске интеграције.

Министар здравља остаје Златибор Лончар, Младен Шарчевић задржава ресор просвете, науке и технолошког развоја, Вања Удовичић министар омладине и спорта, а министар културе и информисања је и даље Владан Вукосављевић.

Кабинет Ане Брнабић имаће и три министра без портфеља: Славица Ђукић Дејановић, Милан Кркобабић и Ненад Поповић.

Извор: Танјуг

Ова вест је прочитана 730 пута.