У суботу је у Крагујевцу одржано атлетско Првенство централне Србије за сениоре и млађе јуниоре а одличне резултате су забележили чланови Атлетског клуба „Аутоцентар “ из Бајине Баште. Млада Тијана Карадаревић је показала да од ње српска атлетика може много очекивати у будућности док је Божидар Марковић потврдио одличну форму пред следећа такмичења.

У конкурецији са млађим јуниркама знатно млађа пионирка Тијана Карадаревић освојила је медаље у две дисциплине. У скоку у даљ је била друга са резултатом од 4.95 метара док је у скоку у вис освојила злато са прескочених 150 цм. Отежавајућа околност за младу Бајинобаштанку било је то што су ове две дисциплине одвијале скоро истовремено па није било времена за одмор између наступа.

Тијана Карадаревић Фото: Дрина Инфо

Тијана Карадаревић Фото: Дрина Инфо

Тренер АК „Аутоцентар“, Јован Ђурић, каже за Дрина Инфо да је Тијана Карадаревић звезда у настајању која има озбиљан потенцијал.  Поред бројних предности оно што је посебно издваја је фантастична техника у дисциплини скок у даљ. Иако тренутно постиже боље резултате у скоку у вис сматрам да је због физичких предиспозиција њена дисцпилина скок у даљ и да од ње у будућности можемо очекивати велике успехе.  – наглашава Ђурић.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Занимљиво је да ће Тијана Карадаревић са својих непуних 14 година ове године одмерити снаге са сениоркама на МОСИ играма у Пљевљима и у скоку у вис и у скоку у даљ.

На првенству у Крагујевцу блистао је и Божидар Марковић који је  у скоку у вис код сениора са скоком од 205 цм освоји злато. Остаје жал што није прескочена и висина од 210 цм коју је Марковић „имао“ али је фалило мало спортске среће.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

Радује што се види да је Божо у све бољој форми и да од њега можемо очекивати добре резултате у наставку сезоне. Овим наступом он је најавио кандидатуру за Балканијаду која ће се одржати у Новом Пазару а очекујемо и да на МОСИ играма напдне рекорд игара који је он раније и поставио- каже Јован Ђурић.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1658 пута.