Друга пасуљијада у Перућцу одржана је јуче (11.06.) у организацији истоимене месне заједнице и Спортско-туристичког центра из Бајине Баште. Поред речице Врело надметало се 17 екипа у кувању пасуља. Већина их је била са подручја бајинобаштанске општине, три из Севојна,по једна из Београда, Ваљева и суседних Скелана из Републике Српске.

Било је весело на Пасуљијади

Било је весело на Пасуљијади

После четири сата кувања пасуља, обављено је проглашење најбољих екипа. Одлуку је донео жири у коме су били Чедомир Маринковић, Елизабета Карадаревић, Душан Новаковић и Драган Влашић.

Победник Друге пасуљијаде је екипа МИФ из Бајине Баште. Њу су сачињавали Лазар Вујетић, Никола Илијашевић, Дејан Секулић, Будимир Вујетић, Јован Максимовић, Дане Јашић и Мирослав Ђокић.

-Имало смо подршку још неколико другара. Добро смо се забавили и уједно показали да знамо одлично да скувамо пасуљ.Чинили смо то на традиционалан начин,пасуљу смо додали одређену количину домаће сланине и ребара, мало домаћих зачина и кували га на тихој ватри пуна четри сата-каже капитен екипе Будимир Вујетић.

Победничка екипа МИФ на Пасуљијади у Перућцу

Победничка екипа МИФ на Пасуљијади у Перућцу

Друго место заузела је „Практична математика“ из Бајине Баште. Њу су предводили професори математике Милан Живановић, Драгана Драгојловић, Милош Танасијевић и Петар Драгојловић.

Дружина под називом „Сашина екипа“ била је трећа. У њој су се налазили Дарко Савић,Огњен Лазић, Никола Савић, Матија Матић и Филип Савић.

Четврто место припало је екипи „Металаца“ из Ваљева, пети је био „Мост“ из Скелана. Скеланску дружину предводио је Драгић Глишић, а пред сам крај пристигао је у помоћ и начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Pasuljijada

Прве три екипе добиле су пехаре и дипломе, четврта и пета по гајбу пива, а свим учесницима уручена се захвалнице.

- Све је протекло као ваља. Имали смо лепо време, добар одзив екипа, један пријатан дан у нашем месту. Хвала свима који су узели учешће. Захвални смо и спонзорима ББ клеки, Националном Парку Тара, Акорду и Спортско туристичком центру „Бајина Башта“ -каже председник МЗ Перућац Драган Тодоровић.

В.М.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 3455 пута.