Приликом недавне посете, привредним организацијама са подручја општине Бајина Башта, министар за привреду у Влади Републике Србије Горан Кнежевић био је гост „Млекаре Спасојевић“, власника Радомира Спасојевића. Истог дана Сапасојевић је угостио и своје највеће произвођаче млека.

Мирослав Вирић је из Криве Реке са Златибора са „Млекаром Сапасојевић“ сарађује пет година. Има 26 крава од чега 20 музних.

-Прошле године млекари сам предао 108,5 хиљада литара млека. Прездовољан сам од кад сарађујемо са „Млекаром Спасојевић“. На време нам исплаћује 37 динара по литру млека, од државе добијамо седам динара по литру на име субвенције – каже Мирослав Вирић.

И његов комшија Милан Пашић је кооперант бајинобаштанске млекаре. У 2016. години предао јој је 105,4 хиљаде литара млека. Драгутин Јелисијевић из Никојевића, општина Ужице, има 22 краве -годшње преради око 103,2 хиљаде хиљаде литара млека. Из ужичког села Качер је Владета Гардић. Има 27 крава, лане је испоручио 93,2 хиљаде литара млека. Млади пољопривредник Милош Жунић из Трипкове, општина Чајетина, полако преузима послове од оца Љубомира. Његових 20 крава лане је дало 116 хиљада литара млека. Владан Механџић из пожешког села Расна тренутно има 25 крава. У прошлој години успео је да „Млекари Спасојевић“ испоручи 104,3 хиљаде литара млека.

-Док се није појавила ова млекара свашта се дешавало са нашим млеком. Закидали су нам на масним јединицама, нередовно исплаћивали, некад остајали дужни. Са Радомиром Спасојевићем је сасвим друга прича, и то она домаћинска и поштена – вели Владан Механџић.

Произвођачи млека са Радомиром Спасојевићем

Произвођачи млека са Радомиром Спасојевићем

„Млекара Спасојевић“ има 404 произвођача. Лане је откупила 6,8 милиона литара млека.

-Од те количине на ове највеће произвођаче отпада 11 процената. Осим што нам обезбеђују велике количине, њихово млеко је бактериолошки најисправније са готово максималним масним јединицама. Узајамно се помажемо па је задовољство обострано. Ми запошљавамо 75 радника. Настојимо да стипендирамо кадар који нам је потребан. Један од наших бивших стипендиста је садашњи главни технолог и шеф производње Миломир Ђоковић. У тандему са генералним директором Марком Поповићем представљају срце фабрике млека – истиче власник „Млекаре Спасојевић“ Радомир Спасојевић.

В.Милојевић

Ова вест је прочитана 1089 пута.