Велики број младих из Србије и БиХ учествоваће на дводневној туристичко-забавној манифестацији „Дринска авантура“ која ће у Фочи бити одржана 17. и 18. јуна, најављено је из фочанског Омладинског покрета.

Drinska Avantura

Учесници манифестације ће бити у прилици да уживају у регати горњим током Дрине, музичким концертима и другим занимљивим садржајима на фочанском Аква парку „Ушће“, те учествовати у тематским дебатама.

Организација за омладински туризам „Србија за младе“ довешће групе младих туриста из Београда и Новог Сада, а очекује се и учешће младих из других крајева БиХ, који ће уз забаву разменити мишљења о теми „Дрина нас спаја“.

Спуст гуменим чамцима и другим пловилима од Рафтинг центра „Бастаси“ до фочанског Аква парка „Ушће“, дуг 15 километара уз мото „Где настаје Дрина, почиње авантура“ биће одржан у недељу, 18. јуна.

У оквиру регате, биће одржане и трке чамцима од Брода на Дрини до Фоче, а најуспешније очекују новчане награде.

Дружење се наставља „играма без граница“ и ди-џеј журком на Аква парку.

Дан раније 17. јуна предвиђене су тематске дискусије, а у вечерњим часовима на Аква парку концерт сарајевске групе „Забрањено пушење“.

У Омладинском покрету Фоча истичу да су, имајући у виду да регата, као вид промоције реке Дрине, постоји само у њеном средњем и доњем току, дошли на идеју да тамо где Дрина настаје спајањем Пиве и Таре, где је најбистрија и најлепша, организују манифестацију промотивног и забавног карактера.

„Прва `Дринска авантура` је манифестација која промовише Дрину, туризам, квалитетну забаву и мобилност младих. За посетиоце са стране обезбеђен је бесплатан камп на помоћном стадиону Фудбалског клуба `Сутјеска` у Доњем Пољу, где постоје тушеви и тоалет“, рекао је председник Омладинског покрета Младен Мандић.

Котизација за учешће у регати је 20 КМ, што укључује превоз до почетне тачке за спуст, трошкове скипера – возача чамаца и учешће у трци чамаца.

Укупан наградни фонд за трку је 1.000 КМ. За прво место награда износи 500, за друго 300 и треће 200 КМ.

Заинтересовани могу да се јаве на званичну страницу манифестације www.drinskaavantura.net , на мејл info@drinskaavantura.net или на телефон 066-892-322.

Извор: СРНА

Ова вест је прочитана 1581 пута.