XROSS CHALLENGE: Комплетан програм и све локације за гледање највеће хард ендуро трке у Србији

0 708

У наредна три дана на планини Тари нас очекује велики спектакл у виду највеће хард ендуро трке у Србији и региону са преко 200 такмичара од који су многи из иностранства. Дрина Инфо вам ексклузивно доноси комплетан програм манифестације и детаљне смернице како доћи до свих места за гледање трке.

Сатница трке
Сатница трке

Хард ендуро трке специфичне су између осталог и по томе што ни посетиоци нису само пасивни посматрачи који стоје на једном месту. Да бисте доживели трку на прави начин и видели неке од акционих потеза у шуми и планини мораћете да пратите возаче – возилом или пешке, што само подиже адреналин и неизвесност.

Као и претходне године, Xross тим је и за ово издање Xross Challenge  трке издвојио локације на којима ћете моћи да чекате пролазак возача кроз те деонице. Направили смо детаљно упутство како да стигнете до локација са којих ћете моћи да гледате нашу највећу хард ендуро трку, током сва три дана (од 26. до 28. маја) – придржавајте се правила.

Фото: Predrag Vučković - Extreme Photographer
Фото: Predrag Vučković – Extreme Photographer

ПЕТАК– 26. МАЈ

Локација 1 – Плато испред Јеремичка

Ово је уједно и централно место манифестације, на коме ће од 9.30 до 15h бити одржани тренинзи за пролог, пролог, а такође и старт саме трке.

Локација 2 – Михин поток

Како доћи: Налази се на да 9 км од МИФ пумпе. Од МИФ пумпе пратите главни асфалтни пут који води ка Кремнима. Тачно на 9 км од пумпе паркирајте возило и уђите у мали пут са леве стране. Након 100 м од асфалтног пута налази се локација предвиђена за гледање. Интересантно је гледати како се возачи Б класе сналазе на овом каментом потоку, а овуда ће проћи и возачи А класе.
Време: Треба вам 15 минута.
Пролазак првих возача: 5 минута након старта трке.

Локација 3 – Циљ првог дана трке

Како доћи: Од пролога кренути ка хотелу Планинска кућа Тара. Наставити од хотела макадамским путем још 1 км и долазите до циља првог дана трке. Обавезно ићи ПЕШКЕ због великог броја возача који ће пролазити тим путем. Да бисте дошли до локације треба вам 15 минута.
Време: Треба вам 15 минута

_X3M0614
Фото: Predrag Vučković – Extreme Photographer

СУБОТА – 26. МАЈ

Локација 1 – Старт другог дана трке

Како доћи: Од МИФ пумпе кренути асфалтним путем ка Митровцу. Након 2 км, на оштрој десној кривини, скренути лево на макдамски пут познат под називом Италијански пут. Након 300 м долазите до места са кога ће стартовати трка другог дана.
Време: Треба вам 10 минута, прилаз је могућ и колима.

Локација 2 – Танк Поинт

Како доћи: Укупна удаљеност до места сипања горива је 36 км. Од МИФ пумпе кренути ка Кремнима. На Т раскрсници у Кремнима скренути десно ка Вишеграду и Дрвенграду. Са овог магистралног пута неколико километара после тунела скренути ка етно селу Дрвенград и продужити до скијалишта Ивер. Наставити макадамским путем још неколико километара и долазите до ове тачке. Туда ће проћи возачи А, Б и Ц класе. Да бисте дошли до локације треба вам сат времена, а прилаз је могућ и аутом. Очекује се да ће први возачи до те деонице стићи 45 минута након старта трке.
Време: Треба вам сат времена, прилаз је могућ путничким аутом.
Долазак првих возача: 45 минута након старта трке.

Локација 3

Како доћи: Ова тачка је удаљена 15.5 км од МИФ пумпе. Од МИФ пумпе крените ка Кремнима, на Т раскрсници скрените десно ка Вишеграду. Непосредно ИСПРЕД тунела налази се проширење где можете паркирати ауто (са десне стране је чесма и продају се сувенири). Уз мост са десне стране налази се макадамски пут, крените њиме и након 200м налази се локација предвиђена за гледање трке. Овде пролазе возачи А и Б класе, а посебно занимљиво ће бити пењање за возаче Б класе.
Време: Треба вам 20 минута, а прилаз је могућ путничким аутом.
Долазак првих возача: Један сат након старта трке.

Локација 4 – Мишоловка

Како доћи: Од МИФ пумпе крените ка Кремнима, на Т рескрсници скрените десно ка Вишеграду. На тачно 900 м од раскрснице скрените десно на макадамски пут. Тим макадамским путем идете 1.9 км где ћете наићи на укрштање два потока. Ту паркирајте возило и наставите уз реку пешке 1.3км и долазите до чувене Мишловке, на којој ћете у суровој борби са природом гледати возаче А, Б и Ц класе.
Време: Треба вам један сат, прилаз је могућ и путничким аутом (11.5 км асфалтним путем и 1.9км макадамом), а део ћете морати пешке (1.3км)
Долазак првих возача: Један сат и 15 минута након старта трке.

Локација 5 – Циљ другог дана трке

Како доћи: Од хотела Оморика кренути ка Кремнима, након 150 м од хотела налази се Y раскрсница. На тој раскрисици крените левим путем који је поплочан калдрмом. Након 1 км долазите на Т раскрсницу где ћете видети циљну капију.
Време: Треба вам 15 минута пешке.
Долазак првих возача: Један сат и 45 минута након старта.

Фото: Predrag Vučković - Extreme Photographer
Фото: Predrag Vučković – Extreme Photographer

НЕДЕЉА – 28. МАЈ

Локација 1 – Старт трећег дана трке

Плато испред ресторана Курта и МИФ пумпе.

Локација 2

Како доћи: Од пролога крените ка хотелу Планинска кућа Тара. Наставите од хотела макадамским путем још 1 км и долазите до трасе куда пролазе возачи. Скрените лево у шуму и идите макадамским путем још 800 м и долазите до локације за гледање. Тим путем иду возачи А и Б класе, па вас молимо да обратите пажњу на њих и да се склоните када наиђу. Обавезно идите пешке. Пролазе А и Б класе.
Време: Треба вам 20 минута.
Долазак првих возача: Пет минута након старта трке.

Локација 3 – Зиг Заг

Како доћи: Од МИФ пумпе крените главним путем ка Кремнима. На удаљености од 9,2 км од МИФ пумпе долазите на мали мост, ту паркирајте возило поред пута. Пешке скрените лево на макадамски пут, након 200м пређите поток и ливадом стижете до старог каменог моста. Попните се на мост, крените на леву страну неких 300м. Видећете у шуми траг од мотора са леве стране. Ту крените узбрдо и након 500 м стрмог пењања долазите до ове тачке.
Време: Треба вам 45 минута, аутомобилом, а део морате пешке.
Долазак првих возача: 30 минута након старта.

Локација 4 – Камени мост

Како доћи: Долазак као на Локацију 3. Овуда пролазе само возачи А класе.
Долазак првих возача: 45 минута након старта

Локација 5 – Михин поток

Како доћи: Долазак као на Локацију 3. Паркирајте возило 300 м пре малог моста. Пешке скрените лево на уски макадамски пут и након 100 м долазите на тачку за гледање. Пролазе возачи А и Б класе.

Флајере са комплетним програмом и детаљним упутством како доћи до свих локација за гледање трке можете добити у Туристичком информативном центру у Бајиној Башти и на инфо пулту на Калуђерским Барама за време трајања манифестације.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена