У суботу 13.маја, у Спортској хали у Беочину, одржан је финални турнир Купа Србије за кадете, јуниоре и сениоре у организацији Карате Федерације Србије. На турниру је учествовало око 800 пласираних такмичара са регионалних квалификација у катама и борбама. Наредни дан је на истом месту одржан и „Дунав куп“, традиционални, међународни турнир, за млађе узрасне категорије. У оба такмичарска дана, такмичари Карате клуба “ Омладинац“ окитили су се медаљама.

На Купу Србије „Омладинац“ је имао шест представника од којих су се Дајана Мочевић и Јелена Елез окитиле медаљама. Мочевић је освојила бронзу у сениорској конкуренцији у апсолутној категорији у борбама док је Елез у истој конкуренцији у категорији -50 килограма освојила такође бронзу. Јелена Елез је освојила медаљу и у конкуренцији млађих сениорки где је у борбама заузела  друго место.

Фото: Дрина Инфо

Фото: Дрина Инфо

На „Дунав купу“ је учествовало 580  такмичара из пет земаља из 78 клубова. „Омладинац“ је наступио са 12 такмичара који су остварили веома добре резултате. Анђела Ивановић је освојила злато у борбама у категорији -40 килограма док је у катама заузела треће место. Марија Ковачевић је освојила сребро у борбама -45 кг а Кристина Петковићу сребро у борбама у категорији -54 кг.  Герман Петровић је освоји сребро у борбама у категорији +50 килограма а Никола Нешковић у категорији -50 кг.

У катама су поред Анђеле Ивановић  медаље освојиле и Александра Тошић сребро и Валентина Тадић бронзу. Женске наде у саставу Ивановић, Ковачевић, Вилотијевић и Петковић су освојиле бронзу у борбама екипно као и екипа мушких нада у саставу Вујић, Печеница, Нешковић и Петровић.

Омладинац насловна

Млађе категорије каратиста већ у среду очекује пут у Турску на Балканско првенство а Србију ће на њему прдстављати и каратискиње „Омладинца“  Анђела Ивановић, Марија Ковачевић и Јулијана Вилотијевић.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1073 пута.