У суботу, 8. априла у дворани Спортског центра „Младост“ у Атеници одржан је 46. међународни карате турнир Златни појаса Чачка у конкуренцији кадета, јуниора, млађих сениора и сениора који је окупио 800 такмичара из 17 земаља. Организатор и овог Златног појаса је био Карате клуб „Борац“ а покровитељ Град Чачак. Карате клуб „Омладинац“ из Бајине Баште наступио је са 6 представника.

Осим такмичара из Србије, на такмичању су учествовали и каратисти из Румуније, Грчке, Словеније, Хрватске, Мађарске, Бугарске, Израела, Кипра, Француске, Русије, Турске, Шведске, Словачке,Црне Горе и Македоније односно укупно 800 такмичара.

Дајана Мочевић је освојила сребро код млађих сениорки у борбама у категорији +68 килограма а бронзану медаљу  је узела Јелена Елез у борбама у категорији – 50 килограма. Јован Његић је остао на корак до постоља изгубивши у последњим секундама меча за медаљу. Ђорђе Радовановић је забележио више победа а изгубио је у борби у репасажу.  Стефан Благојевић и Вук Милићевић су изгубили борбе у првом колу.

Омладинац насловна

Дрина Инфо архива

Тренер КК „Омладинаца“ Миленко Ордагић је задовољан наступом својих пулена на овом турниру а следећи викенд 15 најмлађих каратиста из овог клуба узеће учешће на „Златном појасу Чачка“. Ово ће бити најбоља провера за Првенство Србије које се крајем месеца организује у Смедереву.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1140 пута.