Нова база жандармерије отворена је код језера Перућац у Бајиној Башти а у њој ће припадници ове јединице бринути о безбедности људи и имовине на овом подручју, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије. Апел Скупштине општине Бајина Башта за промену локације без одговора.

Фото: МУП

Фото: МУП

Припадници Жандармерије смештени у бази „Језеро“ ангажовани су на обезбеђењу територије и објеката од виталног значаја каже се у саопштењу МУП-а. У саопштењу се истиче да просторије нове базе пружају полицијским службеницима адекватне услове за рад.

Подсећамо да је Скупштина општине Бајина Башта на седници од 30 .децембра 2016. године усвојила и упутила предлог Влади Републике Србије и Министарству унутрашњих послова да се промени предвиђена локација за смештај одреда жандаремрије јер се хотел „Језеро“ налази у главној туристичкој зони општине а Бајина Башта свој развој заснива највише на туризму. Тада је предложено и да  делегација Скупштине општине оде на састанак у Министарство како би се образложили сви изнети ставови али је очигледно да ова иницијатива није дала жељене резултате.

Ова вест је прочитана 4377 пута.