ЗЛАТИБОР: „SWG“ свечано потписао уговоре са добитницима грантова

0 579

Сталнa раднa групa за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи је у сали хотела „Олимп“ свечано поптисала уговоре са добитницима грантова из прекограничних региона „Дрина-Тара“ и „Дрина-Сава“. Бесповратна средства су обезбеђена кроз АБД Грант шему коју спроводи Стална радна група за регионални рурални развој у Југоисточној Европи (SWG) у партнерству са Немачком агенцијом за међународну сарадњу (GIZ) у оквиру пројекта „Рурални развој кроз интегрисано управљање шумским и водним ресурсима“ (LEIWW) уз финансијску подршку немачког федералног Министарства за економски развој и сарадњу (BMZ).

swg_034

Општина Чајетина се налази у региону програмског подручја „Дрина-Тара“ као једног од 4 постојећа у оквиру територије коју покрива „SWG“ ,и самим тим Туристичка организација „Златибор“ је корисник поменуте грант шеме. Пројекат  „Voice from past-our future ”, „Глас из прошлости-Наша будућност“ на коме су партнери Туристичко удружење „Гостиље“, Туристичка организација града Ужица  и Туристичка организација „Златибор“ има за циљ креирање интегрисаног туристичког производа базираног на валоризацији природног и културно-историјског наслеђа на територији града Ужица и општине Чајетина.

Географски повезане, суседне општине, своју тржишну шансу су препознале у креирању интегрисаног туристичког производа заснованог на културно-историјској баштини руралних простора. Туристичка организација Златибор ће пројектом унапредити квалитет услуге и визуелни идентитет, који ће уложити у развој и промоцију нових туристичких садржаја на територији општине. Туристичко удружење „Гостиље“ ће пројектом ставити у функцију интегралне туристичке понуде региона културно добро изузетног значаја, родну кућу Димитрија Туцовића у Гостиљу чиме ће удружење створити услове за стварање додатног извора прихода од продаје улазница посетиоцима, које ће улагати у развој туристичке понуде и промоције села Гостиље. Акције Туристичке организације Ужица које ће се реализовати овим пројектом су део ширих пројектних активности које подразумевају адаптацију  опремање  Коначиштa ―“Град  Ужице“, којим се предвиђа адаптација простора 2. спрата Градског Културног Центра у Коначиште а за потребе смештаја туриста.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена