Годинама Карате клуб „Тара“ има одличну сарадњу са теквондо савезом Србије и њеним тренером Марином Дујићем који је и овога пута искористио прилику да посети каратисте „Таре“ и на веома динамичан и атрактиван  начин демонстрира овај  веома популаран  олимпијски борилачки спорт.

KK Тара теквондо репрезентација

„Велико ми је задовољство што смо имали прилику да угостимо наше другаре из теквондо репрезентације Србије“ истиче професор Драган Радовановић тренер карате клуба „Тара“. „Имали смо јединствену прилику да видимо тренутно најбоље јуниоре наше земље који се  на Тари спремају за предстојеће светско првенство које се одржава у новембру месецу у Канади. Приказан је један веома занимљив тренинг са разноврсним комбинацијама ножних удараца што теквондо сврстава у ред веома атрактивних спортова“.

Каратисти Таре су имали прилику да се упознају са кодексом и правилима теквондоа као и  извођењу ножних удараца који се могу лако применити и у карате спорту.

„Деца су се веома лепо снашла у извођењу задатих техника“ , каже тренер репрезентације Марин Дујић, „ што је сигурно потврда квалитетног и стручног рада.  Деца имају широку основу и добро изграђену технику тaкo да ако желе у једном моменту без проблема могу да се пребаце и на теквондо.  Увек радо долазим  у Бајину Башту и карате клуб „Тара“ и верујем да ће то прећи у традицију“.

Задовољство на овом тренингу је било обострано што нам говоре и  позитивни коментари након завршеног спортског дружења.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1841 пута.