Kapiten Sloge Djuro Vujic-У сезони 2012/13. Слога из Бајине Баште заузела је 13. место у зони „Дрина“. С обзиром да су те године из Српске лиге Запад испала оба клуба, који територијално припадају подручју ове зоне, Раднички Стобекс и Вујић Ваљево, четири екипе морале су отићи у окружне лиге. Бајинобаштани су се већ били помирили са судбином да ће играти у Окружној лиги „Златибор“, али се изненада јавила могућност задржавања зонског ранга.
Спас је стигао из Ваљева из познате компаније Вујић Ваљево, чији су власници браћа Видоје и Влајко Вујић, родом из бајинобаштанског села Јасика. Због финасијских проблема нису желели да њихов приватни фудбалски клуб Вујић Ваљево, после испадања из српсколигашког ранга, настави такмичење у зонској лиги. Понудили су Слоги, клубу из свог завичаја, да се фузионишу. Тако је и урађено па је настао нови ФК Слога 1940 што је омогућило Подрињцима да остану зонаши. Од тада под овим именом такмичи се само сениорска селекција, све остале наступале су под старим именом Слога.
-Нисам учествовао у тим трансакцијама јер сам недавно изабран за председника клуба. Генерални секретар Драгомир Секулић ме је обавестио да су се стекли законски услови да се у потпуности врати старо име клубу тако што би се извршило уговорно припајање ФК Слога 1940 и ФК Слога па би клуб наставио да се такмичи у зони „Дрина“ под именом Слога. Предузете су потребне радње, Уговор о припајању већ је објављен у Спортском журналу, тиме је испуњена законска обавеза о јавном оглашавању у неком спортском листу, па очекујемо да ће већ у идућој години, када се слави 75 година од оснивања ФК Слога, она наступати под првобитним именом-каже председник клуба Ратко Сарић.

В.М.