Министар  туризма Расим Љајић и председник Општине Чајетина Милан Стаматовић положили су камен темељац за изградњу Омладинског културног центра на Златибору. Објекат од 2.000 квадратних метара биће завршен до 1. септембра наредне године, а изградња ће коштати 130 милиона динара. Министар је затим свечано отворио нови базен у чувеном одмаралишту „Голија“ којим газдује ужичка јавна установа Дечје одмаралиште „Златибор“.

Омладински центар Златибор

- Отварање Омладинског културног центра побољшаће укупну понуду планине. Златибор је српски лидер планинског туризма јер трећина гостију долази овде. Омладински центар ће повећати број гостију, имаће биоскопску и позоришну салу, галерију, библиотеку, простор за различите садржаје… Прва фаза биће готова до 31. децембра, она кошта 53 милиона динара, а Министарство издваја 20 милиона. Још толико ћемо издвојити и наредне године да бисмо 1. септембра завршили и отворили објекат – нагласио је Љајић. – Ми тренутно финансирамо реализацију пет пројеката у Ужицу и на Златибору, за то смо издвојили 53 милиона динара.

Стаматовић је истакао да је сарадња са Министарством туризма веома добра и да ће заједничка улагања у инфраструктуру бити настављена.

Извор: Вечерње Новости