БАШТА ФЕСТ: Нова специјална фестивалска награда

0 947
Јован Јелисавчић
Јован Јелисавчић

Отварање трећег по реду ​интернационалног фестивала кратког играног филма Башта Фест је сутра у 20:30 часова. У прва три дана, пројекције филмова биће приказане на отвореном у парку „Борићи“, где ће се одржавати и такмичарски програм, прича за наш портал Јован Јелисавчић, један од организатора фестивала.

У три дана по два блока биће приказано 24 филма из 14 земаља. Публика ће имати прилику да погледа домаће и филмове из региона. Такође, биће приказани и филмови из Чилеа, Аргентине, Белгије, и других земаља. У недељу, када се и завршава фестивал, биће приказан кратак филм који је настао у склопу радионице извиђачког одреда Бајина Башта „Укратко, кратки филм“, а који је радила Маша Сеничић и Рашко Миљковић. Након тога биће емитован филм „Влажност“ Николе Љуце, који је прошле године био у жирију, тако да ће његов филм ове године затворити фестивал. Ми увек гледамо да неко дебитантско остварење које је по нама направило најбољи резултат током године, заправо и затвори фестивал. Церемонија затварања фестивала ће се одржати на Језеру Перућац на понтонима, на локацији која је прошле године први пут уведена.
filmski-program
Поред пројекције филмова, ту је и изложба локалних уметника из галерије „Прозор“ чија поставка ће бити такође у парку „Борићи“. Ове године у оквиру фестивала организовали смо и меморијални програм у биоскопу „Влаја“, где ће публика имати прилику да погледа четири филма „Млад и здрав као ружа“, „Валтер брани Сарајево“, „Лепа села, лепо горе“ и „Црни Груја и камен мудрости“.
Башта Фест 2016
Оно што бих истакао, а што је значајно и што помера фестивал напред, то је нова специјална фестивалска награда. Покровитељ ове награде је фирма Cineplaneta чији је власник Игор Ранковић, а која ће се доделити најбољем директору фотографије, а подразумева услугу изнајмљивања опреме за снимање следећег кратког филма у износу од 3.000 евра. Овогодишњи жири фестивала чиниће Миша Радивојевић (редитељ), Мина Ђукић (редитељ) и Амила Терзимехић (глумица). Неизоставни део фестивала су свакако журке које ће се одржавати на плажи Рача. – испричао је за наш портал Јован Јелисавчић.
Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена