У спомен-соби у Сребреници јуче је служен помен и одата пошта за око 500 српских цивила и војника који су убијени на подручју ове општине у периоду од 1992. до 1995. године.

Фото: glassrpske.com

Фото: glassrpske.com

Председник Скупштине општине Милош Миловановић је казао да за злочине који су почињени над Србима у средњем Подрињу још нико није одговарао. Он је додао да Срби неће одустати од доказивања истине и од правде.

– У средњем Подрињу су почињени злочини над српским народом. Ми то нећемо заборавити. И Срби су били жртве и то светска јавност мора да зна, а такође и тужилаштва и судови који су дужни да процесуирају и починиоце бројних злочина над Србима овог краја – рекао је председник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Младен Грујичић.

Прогони и убиства Срба из Сребренице почели су у мају 1992. године. Припадници муслиманских снага напали су на Ђурђевдан село Гниону где су попалили куће и убили неколико стариjих мештана. Уследили су организовани напади на сва села око Сребренице у којима су живели Срби.

Извор: Глас Српске

Ова вест је прочитана 1225 пута.