Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, са својим сарадником Бошком Аџићем, обишао је више градова који су страдали у прошлогодишњим поплавама. Последњи посећени град била је Бајина Башта. Пријем је уприличен у општини где су са гостима из Београда разговарали заменик председника општине Мирослав Лукић, председник Спортског савеза Мићо Стаменић, председник Кошаркашког клуба Студент Милан Аксић , његови тренери Предраг Гавриловић и Јован Арсеновић.
-Циљ наше посете свим градовима и тамошњим кошаркашким клубовима је да видимо какво је стање у кошарци, али и у целокупном спорту. Да видимо главне проблеме клубова са поплављених терена. Пријатно смо изненађени да све локалне самоуправе, код којих смо били, чине велики напор да помогну спорту. У Бајиној Башти сазнали смо да се за спорт у овом градићу издваја 15 милиона динара на годишњем нивоу за рад 24 клуба међу којима је и КК Студент члан Прве регионалне лиге Србије и да им предузећа пружају помоћ. Упутили смо апел општинској власти да смогне снаге и још више уложи у спорт јер се такво улагање многоструко враћа нарочито кроз здраво одрастање младе генерације. Такође смо позвали родитеље да децу уписују у спортске клубове јер подаци кажу да у ери компјутера и друге технике, она чине чак 40 хиљада мање дневних покрета него у време, на пример, кад сам ја био у том узрасту. Отуда све више гојазних, повишеног шећера у крви, кривих кичми, деликвенције-рекао је Дејан Томашевић.
Он је најавио појачану активност КС Србије кад су у питању локалне средине, одакле стижу вести да расте интерес за кошарку после сјајног успеха репрезентације на Светском првенству.

Dejan Tomasevic urucio je dres reprezentacije Miroslavu Lukicu

На слици: Дејан Томашевић уручио је дрес репрезентације Србије Мирославу Лукићу.

-Знам да истакнути одбојкаши лепо промовишу њихов спорт широм Србије, да Вања Грбић често долази у Бајину Башту па ће и КСС  у најскорије време почети да реализује сличне програме. У току је формирање једног тима од десет познатих кошаркашких имена, бивших и активних, која ће у сарадњи са клубовима из локалних средина настојати да овај спорт добије још већи замах. Настојаћемо да наше бројне мушке и женске репрезентативне селекције гостују у Бајиној Башти, али и у другим местима, да долазе на примпреме и у мање средине и ту играју тренинг утакмице.
Према речима Томашевићевог сарадника Бошка Аџића, до сада су обишли десет клубова из исто толико градова, дали им моралну подршку да истрају у не баш повољним временима за њих и уручили им мање количине опреме. КК Студенту из Бајине Баште донели су гарнитуру дресова, мајица, неколико лопти, тренерки и пари патика.
-Мисија доласка истакнутих спортских имена и функционера у наш град пуно нам значи нарочито у смислу подршке оном што чинимо за спорт и омладину. Осим учешћа у такмичерским спортовима, трудимо се да организујемо спортске манифестације у граду као што су улични баскет и одбојка, забавна атлетика, веслачка регата и да идемо код других на манифестације. Редовно смо присутни на  МОСИ играма, ове године у Новом Пазару заузели смо друго место у свеукупном надметању у конкуренцији 24 града из три државе. КК Студент је освојио златну медаљу- истакао је Мићо Стаменић председник Општинског спортског савеза.
Први човек КК Студент Милан Аксић нагласио је одличну сарадњу са локалном смоуправом и Спортским савезом и изразио захвалност за помоћ у раду три клупске селекције са преко 80 кошаркаша.
-Наша општина важи за туристичку, спортску и рекреативну зону па нам је свака подршка из спортских савеза Србије добро дошла. Природне услове и лепоте погодне за спорт и рекреацију приближавамо не само нашим грађанима, већ и онима са стране. Настојимо да имамо одговарајуће терене овде у граду, али и на Тари. Имамо модеран Спортски центар са два фудбалска терена, теренима за мале спортове, халу, тартан и трим стазе, ове године ту смо саградили два тениска игралишта. Очекујемо да се кошаркаши врате се у ове крајеве, некад су имали на Тари кампове, али дођу и други- казао је Мирослав Лукић, заменик председника општине Бајина Башта коме је Дејан Томашевић уручио дрес кошаркаше репрезентације Србије.

В. М.

Ова вест је прочитана 1582 пута.