Наша земља биће домаћин наредне радионице студената дизајна Европе у организацији МЕДС Србија која ће у августу ове године бити одржана на Тари.

turisticka-organizacija-srbije

Резултат радионице требало би да буде низ објеката од дрвета на различитим локацијама Националног парка Тара, наводи Танјуг.

Како је саопштила Туристичка организација Србије, кандидатура за домаћина овог скупа поднета је у октобру 2013. године у Призрену, на састанку MENC Prizren 2013 (Meeting of Europe National Contacts).

Србија је тајним гласањем одабрана за наредног домаћина, а у конкуренцији су биле Румунија, Енглеска и Шпанија. Учесници скупа који ће бити одржан на Тари биће представници 30 европских земаља чланица, односно око 270 учесника. Са циљем популаризације руралног туризма, боравка и рада у природи међу омладином Европе, радионица ће помоћи промоцији Србије и Таре као резервата природе и јединствене природне целине.

Организатори су најавили да је тренутно дефинисано око 80 одсто локација на којима ће се постављати новодизајнирани објекти.

Јавни конкурс за иностране и домаће учеснике ће бити расписан почетком априла 2015. године.

Извор: Танјуг

Ова вест је прочитана 1447 пута.