Васкршњи рок концертПоводом предстојећих Васкршњих празника у Бајиној Башти биће организован рок концерт на коме ће наступити Тања Јовићевић са бендом Октобар и новосадска група GIFT. Концерт организује Установа Култура у Дому омладине 01. маја од 22 часа- Цена улазнице је 300 динара.

Београдска група Октобар 1864 настала је 1984. године. Групу су основали Горан Томановић, Зоран Карапанџа, Жељко Митровић и Деан Крмпотић. Тања Јовићевић се придружила саставу крајем 1984. године. Први албум под називом Октобар 1864. објављују 1987. а снимљен је у легендарном студију „О“. Други албум Игра бојама излази 1988. године, док је трећи албум Црни плес снимљен 1990. године у студију РТВ Титоград.

Певачица Тања Јовићевић је после распада групе 1991. године и опроштајног концерта 1992. у београдском СКЦ-у певала по џез клубовима. Данас, са подмлађеним саставом, Тања наступа у бенду који се зове само Октобар, изводећи највеће хитове чувеног бенда као и песме ЕКВ – а.

The Gift је бенд предвођен харизматичним певачем Јованом Матићем, који је свој занат калио у Лондону и тако усавршио свој “британски изараз”. Бенд ће своје слушаоце пренети управо у земљу музике, Британију, али их времепловом вратити у нека боља времена, осамдесете. Бајинобаштани и гости Бајине Баште за Васкршње празнике имаће прилику да у њиховом извођењу слушају Real tribute Depeche Mode, Tribute David Bowie, Iggy Pop, The Cure, Placebo, Radiohead, The Smiths, Morrissey, Muse…

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 1542 пута.