У просторијама Регионалне привредне коморе у Ужицу, у петак 19. фебруара биће отворена регионална канцеларија за сарадњу са Руском Федерацијом.

uzice naslovna

По речима Бранка Гавриловића, члана Градског већа ужица „канцеларија ће повезати Јарославску област са седиштем у граду Рибинску и Златиборски округ“.

– Кључни сегмент сарадње биће грађевинска индустрија, односно ангажовање наших предузећа на руским градилиштима. Такође, партнери из Јарославске области заинтересовани су за наше туристичке потенцијале и пољопривредне производе, индустрију – изјавио је Гавриловић.

Очекује се да ће отварању канцеларије за сарадњу са Русијом у Ужицу присуствовати руски амбасадор у Београду Александар Чепурин, директор руског инудустријског представништва у Србији Андреј Хохлов, трговински представник Андреј Хрипунов, сенатор горњег дома Думе Андреј Лисицин, директорка Руског дома Надежда Кушченкова.

Тражећи пословну шансу у извозу у Русију, отварању канцеларије присутвоваће и више привредника из Србије и држава у окружењу.

Вече уочи отварања канцеларије у великој сали Народног позоршта у Ужицу биће одржан концерт ансамбла „Руска ренесанса“, који је део чувене државне академије „Гнесини“ из Москве. Улаз на ову манифестацију је бесплатан.

Концерт се одржава уз финансијску подршку Министарства културе Русије, а како је данас најављено, Московљани ће извести дела савремене руске, светске и српске музике.

Академија „Гнесини“ представила се прошле јесени Ужичанима гала концертом на „Данима руске културе“, приређеним поводом дана града. Ансамбл „Руска ренесанса“ наступиће и у петак у свечаној сали Градски куће пошто свечано буде отворена Канцеларија за сарадњу са Русијом.

Међу угледним званицама, каже градски већник Бранко Гавриловић, биће и директорка Руског дома Надежда Кушченкова која ће са Ужицем потписати споразум о сарадњи из области науке, културе и образовања.

Извор: iskra.co

Ова вест је прочитана 1112 пута.