За зимски распуст на Тари готово да нема слободног места, иако нема снега, ни зимских спортова за које су спремљени ски лифтови. Пуни хотели су на тој планини од почетка године, а и прошле године забележили су добру посету.

Зимски распуст на Тари је почео по готово пролећном времену, на планинских петнестак степени. Снега ни у траговима, али брзо се нађе замена за зимске спортoве, а гости и они који су ту први пут или већ имају вишегодишњи тарски „стаж“, не жале за зимом, јер су лако нашли друга интересовања.

Бањска Стена

Бака која је с унуком стигла први пут на Тару каже  да им је дивно иако су се припремиле за снег, а девојчица додаје да има довољно садржаја и у хотелу и около.

Четворогодишњој Тари из Београда ово је први боравак на планини чије име носи, а њена мајка је ту долазила као дете. За групу гостију из Ниша недостатак снега није проблем, а како кажу, добро је да деца распуст проведу на планини, да се упознају с природом, биљкама, да бар на тренутак изађу из света гаџета, таблета и интернета.

Шетња тајновитом планином најчешћи је избор, без обзира на све већи број других садржаја, и она је на Тари посебна.

Планину Тару чини огромно пространство, хиљаде хектара, највећим делом под шумама и мало познато. Шетња уређеним стазама најбољи је начин откривања Таре.

Да је све више оних који за одмор и распуст бирају мир и тишину Таре, говоре подаци, али и најаве за пролеће.

„За пролеће имамо неколико великих семинара и најаве индивидуалних гостију, сада су нам најбројније породице с децом и интересовање је заиста велико па смо прошле године имали 20 одсто посетилаца више него у 2014. години“, каже Невена Станисављевић, пи-ар Војне установе „Тара“.

Само је „Оморика“ прошле године имала 27 хиљада гостију уз 90 хиљада ноћења, 12.000 више него предходне што све иде у прилог расту туристичке популарности Таре.

Аутор: Славица Јовановић

Извор: РТС

Ова вест је прочитана 862 пута.