Карате федерација СрбијеУ недељу 31. јануара одржан је 16.-ти интернационални карате турнир “СЕНСЕИ” у Шапцу за све узрасне категорије. Организатор турнира је карате клуб “ Сенсеи” и Карате савез уже Србије. Овај турнир се налази у званичном календару Карате федерације Србије а на њему је наступило 13 такмичара карате клуба „Омладинац“ из Бајине Баште.

На турниру је наступало укупно 15 клубова са 250 такмичара. Златом се окитило четворо каратиста Омладинца. Јован Његић је био први код јуниора у борбама у категорији -70 кг, Ђорђе Радовановић као јуниор борбе +70 кг а Анђела Ивановић и Кристина Петковић у катама код пионирки.

Сребро су освојили: Дајана Мочевић (јуниорка борбе +60), Стефан Благојевић (кадет борбе -50), Никола Нешковић у катама код пионира а Марија Ковачевић и Сара Ивановић у катама код пионирки. Бронзу је освојио Бранко Радичевић (кадет борбе -50), Анастасија Ивановић полетарка у катама и Валентина Тадић у катама код пионирки.

„Ово је први турнир у овој години и задовољни смо приказаним. За време распуста наши такмичари су вежбали два пута дневно у склопу припрема за сезону“ каже за Дрина Инфо портал Миленко Ордагић председник КК „Омладинца“. „Следећи турнир је 20. фебруара у Ваљеву а сва ова такмичења су нам значајна  у припремама за првенство државе. Првенство Србије за сениоре је марту а за млађе категорије у априлу“.

Овог месеца је и упис нови полазника у Карате клуб „Омладинац“ а родитељи и деца се са радом у клубу могу упознати  у спортској хали у Бајиној Башти сваким радним даном у времену од 18 до 20  часова. Више информација на телефон 031/864287 и 065/8101691.

Дрина Инфо портал

Ова вест је прочитана 1082 пута.