Вечерас од 19 часова у сали биоскопа у Бајиној Башти  Установа „Култура“ и Народне библиотека „Милош Требињац“ организују промоцију књиге „Фајронт у Сарајеву“ . Гост на промоцији биће и писац књиге Ненад Јанковић познатији као Др Неле Карајлић, српски рок музичар, композитор, глумац и писац. Улаз на промоцију је бесплатан.

ДР Неле Карајлић
Фајронт у Сарајеву је тешко, помало болно, свакако сетно пребирање по успоменама једног од Сарајлија који су тај град у старој Југославији учинили посебним. Нови примитивизам је Сарајево избацио из зглобне чашице, учинио га другачијим, дао му ореол авангарде, а највећа звезда тог покрета био је др Неле Карајлић.

Др Неле Карајлић је један од инсајдера још неиспричане приче о Југославији, која је цела играла рокенрол, чак и у недељи кад је отиш`о Хасе и када је црк`о маршал и када нам се женио Вукота. „Фајронт у Сарајеву“ је један од оних рок концерата на којима је Карајлић са себе скинуо све, бацио се међу рају и оставио на стејџу и последњу кап свог кошевског зноја.

Ово је његова прича, искрена, духовита, прича без које предратно Сарајево није могуће разумети до краја. У том казивању Неле је сањар о сунчаној страни улице, наивац, жртва, визија која хода, непресушни извор идеја, хрпа страха. Унутар корица Фајронта у Сарајеву сазнаћете неке од детаља неопходних да у потпуности схватите ко су били, или ко су данас, Сарајлије без чијих имена, стваралаштва и каријера, Сарајево не би памтили ни по чему другом до по Сарајевском атентату.

Тај и такав живот могао је да се креће, и кретао се, само од линије шеснаестерца фудбалског клуба Вратник, давних седамдесетих, до Првог коронарног одељења Ургентног центра у Београду, четрдесетак година касније. Све што се важно одиграло између те две стварне и временске линије, наћи ћете у овој књизи.