Од мале занатске радионице за израду индустријских и гаражних роло врата основане давне 1990. године, до фирме која је на овим просторима али и у региону једна од најупосленијих, водио је пут сталног усавршавања, а пре свега поштен и квалитетан рад. Роломатик из Бајине Баште данас запошљава око 100 радника, а посла имају и у иностранству.

„Све је кренуло од занатске радионице, али временом смо схватили да се посао мора прилагођавати захтевима тржишта као и да је неопходно пратити трендове, што подразумева стално усавршавање“, каже за Глас западне Србије власник предузећа Предраг Јовановић.

Фото: Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

Он истиче да је делатност којом су започели бизнис полако проширивана на израду алуминијумске и ПВЦ столарије, а потом и на израду челичних конструкција.

„Посао од кога је све кренуло и данас постоји и то је један део фирме, док је други посвећен такозваном затварању објеката што подразумева израду фасадних и кровних панела, хидроизолационих мембрана у темељима и крововима, као и стаклене фасаде, али и лимарске и радове на челичним конструкцијама“, прича Јовановић.

Он истиче да су тренутно сви капацитети упошљени и да посла имају довољно, као и да број запослених радника даје могућност да се одговори захтевима озбиљних инвеститора. Јовановић сматра да је успех дошао захваљујући дугогодишњем квалитетном, али пре свега поштеном раду.

„Акценат је увек на томе да се инвеститору изађе у сусрет, да заједнички решавамо проблеме уколико се појаве, квалитетно одрадимо посао а врло често дајемо и више од онога што је од нас тражено“, истиче Јовановић и додаје да је управо то препорука код свих инвеститора.

Он истиче да је један од проблема недостатак квалификоване радне снаге, нарочито браварске и варилачке струке и да су запослени у овој фирми испоштовани у свим сегментима, а да се сходно пословима којима се баве посебна пажња посвећује заштити на раду.

Фото: Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

Жељко Богдановић је бравар и ради у Роломатику 11 година.

“Услови рада су идеални, плате су редовне и изнад регионалног просека“, тврди Богдановић. У овом предузећу запослено је осам инжењера машинске и грађевинске струке који према речима власника спроводе у дело оно што је пројектом предвиђено.

„Оно што ми радимо није класичан грађевински посао, стално се усавршавамо и радимо са новим материјалима и примењујемо нове технологије и сматрам да тренутно имамо најбољи инжењески кадар у Србији“, тврди Предраг Јовановић.

Технички директор Деливоје Тадић истиче да је Роломатик ушао у систем изградње великих објеката управо захваљујући примени нових технологија и знања, а посебно из области кровних и фасадних конструкција.

Фото: Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

„Све што се у Европи ради из тих области ми примењујемо. Материјале увозимо из Немачке, Ирске, Мађарске и Чешке па поред квалтета нудимо и бржу и јефтинију градњу“, каже Тадић.

Иначе, Роломатик ради највише за домаће тржиште, али и значајне пројекте у иностранству. Од најзначајнијих објеката истичу недавно завршену спортску халу у Бајиној Башти која је урађена по светским стандардима у свим сегментима градње. Од послова у иностранству истичу објекат урађен у Шведској од преко 10. 000 квадрата.

Извор: Глас западне Србије

Ова вест је прочитана 2090 пута.