Одржана је још једна ванредна седница скупштине Спортског савеза Бајина Башта. Главна тема на овој седници била је оставка сада већ бившег председника Александра Бјеличића и расписивање нових избора за избор председника и чланова управног одбора.

На седнци која је трајала готово два часа, главна полемика поново се водила око расподеле средстава које Општина Бајина Башта кроз свој буџет издваја за финансирање локалних клубова. То нажалост  и јесте најчешћа тема када се прича о спорту у Бајиној Башти.

Sednica SS

Фото: Седница Спортског савеза

После расправе и постављених питања од стране председника неколико бајинобаштанских клубова, реч је узео Александар Бјеличић, који је одговарао на постављена питања и поднео извештај о раду Спортског савеза са њим на челу, заједно са финансијским извештајем и уједно образложио разлоге због којих напушта функцију председника.

- Оставку на место председника Спортског савеза поднео сам искључиво из приватних разлога. Пошто убудуће нећу бити стално присутан у Бајиној Башти, сматрам да не бих могао ваљано да обављам функцију на коју сам изабран. Свој посао сам до сада обављао крајње професионално и у интересу свих спортиста у Бајиној Башти. Желим да се захвалим свим сарадницима на коректној сарадњи и уједно да пожелим много среће и успеха у раду новом руководству које ће ускоро бити изабрано. – рекао је Бјеличић.

Након тога дефинисан је рок и услови за пријаву кандидата за место председника. Кандидатура је валидна уколико се достави у Спортски савез најкасније до 5. фебруара и уз писану подршку најмање 5 спортских клубова који су пуноправни чланови Спортског савеза.

Занимљива је и изјава Милана Стаменића, секретара СС Бајина Башта, који је рекао да је на консултацијама у општини добио информацију да ће руководство општине подржати Мићу Стаменића да поново заузме место председника. Стаменић је иначе обављао ову функцију дуги низ година, све до доласка Бјеличића. Коло се поново окреће…

Дрина инфо портал

Ова вест је прочитана 3003 пута.