Кевин Шенон је британски писац и авантуриста који је, у жељи да је боље упозна, два пута препешачио целу Србију! Једном од севера ка југу и други пут од југа ка северу. Укупно 900 километара за два и по месеца.

„Пре прве посете, нисам знао много о Србији. Углавном слушао лоше ствари. Након путовања кроз целу Европу, када су ме пријатељи и чланови породице питали, која ми је омиљена земља, без размишљања сам одговарао – Србија. Тек тада сам постао свестан колико у Великој Британији имамо погрешну слику о Србији, земљи која је удаљена само 2-3 сата авионског лета. Тада сам решио да се вратим и организујем пешачку експедицију кроз целу земљу.“ – рекао је Кевин о својим мотивима за овакав подвиг.

walk-serbia-2-e1453299175289

По повратку у Велику Британију своју причу о Србији, људима које је упознао, храни коју је пробао, гостопримству и стварима које је видео преточио је у књигу под насловом Walk Serbia.

Финансијска средства за издавања књиге покушаће да обезбеди уз помоћ кампање на познатом интернет сајту kickstarter.com где корисници могу да подрже пројекте које сами изаберу, а заузврат добију специјалне награде када се пројекат оствари.

У овом случају, награде укључују потписане књиге на српском или енглеском језику и путовање и петодневну пешачку туру по Србији са аутором, у зависности од висине донације. Више о кампањи можете сазнати овде.

Ова вест је прочитана 1205 пута.