БАЈИНА БАШТА: Пакетићи за децу са сметњама у развоју

0 779

Данас је у новој згради Црвеног Крста у Бајиној Башти организовано дељење поклон пакетића деци са сметњама у развоју. Црвени крст заједно са Удружењем деце са сметњама у развоју и њихових родитеља је организовао свечану доделу поклона овој деци, уз неизоставног Деда Мраза.

IMG_20151224_131017„Ово је била прилика да се захвалимо и Аустралијској амбасади у Београду која је донирала средства за уградњу комбинованог система грејања на пелет и дрво у овом објекту. Систем је потпуно аутоматизован и еколошки прихватљив а деца која користе овај простор имају све адекватне услове за рад и дружење“ – казао нам је Иван Марковић, аутор овог пројекта. „У току ове 2015 године успели смо да решимо бројне проблеме које је имао наш Црвени Крст. Од донације Швајцарске владе смо у поптуности адаптирали руиниран објекат а данас смо га и опремили најмодернијим системом грејања“ објашњава Марковић.

IMG_20151224_132753

Црвени крст Бајина Башта сутра организује добровољно давање крви у овом објекту па је директорка Љиљана Матић још једном позвала наше суграђане да се одазову овој акцији у што већем броју.

Овом приликом су додељене и захвалнице учесницима за допринос овом пројекту.

Дрина Инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена