Тошиба уме да посади шуме

0 584

Компанија Тошиба објављује почетак кампање за обнову шумских пространстава Националног парка Тара која су уништена у катастрофалним пожарима током 2012. године. У оквиру еко акције под називом „Тошиба уме да засади шуме”, компанија ће од сваког преносивог рачунара и телевизора продатог у Србији донирати новац за куповину садница бора или смрче, препознатљивих и карактеристичних врста за НП Тара, по моделу „један уређај – једна садница”.

Јединствена еко обележја на Тосхибиним производима указиваће потенцијалним купцима у продавницама широм Србије на прилику да својим избором квалитетних уређаја истовремено утичу на будућност сопственог окружења, остављајући траг и вредну заоставштину у области Заовине Националног парка Тара, чија је готово трећина шума делимично или потпуно уништена у пожару пре две године. Сваки купац Тошиба преносивог рачунара или телевизора са овим обележјима постаће практично и донатор једне нове саднице Националном парку Тара, иако га то неће додатно коштати.

Акција „Тошиба уме да посади шуме“ спроводи се у сарадњи са ЈП НП Тара и део је глобалног пројекта* Тошиба групе за умањивање последица глобалног загревања и очувања биодиверзитета, у склопу кога ће корпорација до 2025. године посадити миллион и по садница широм света и на тај начин обележити 150 година постојања.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена