Млађе категорије ОК „Дрина“ и руководство овог клуба били су у пријатељској посети код ОК „Црвена звезда“ у Београду. У оквиру ове посете одиграна је и пријатељска утакмица између пионирских селекција два клуба. Сарадња се наставља на пролеће када ОК „Црвена звезда“ долази у Бајину Башту.

ОК „Дрина“ направио је први корак у правцу остваривања сарадње са ОК „Црвена звезда“. Наиме, на позив спортског директора господина Ласла Лукача, одбојкаши из Бајине Баште били су гости ОК „Црвена звезда“ у Београду. У оквиру ове посете пионирске селекције два клуба одиграле су пријатељску утакмицу. Резултат ове утакмице је остао у другом плану а након меча људи из Црвене звезде су показали интересовање за једног  играча бајинобаштанског клуба.

ok dricz

„Постоји могућност да један наш играч, након завршетка основне школе, пређе у Црвену звезду и тамо настави свој даљи развој. Црвена звезда би, као озбиљан клуб, играчу обезбедила смештај, исхрану и стипендију. Остаје да се види да ли ће се све коцкице сложити, па да и Бајина Башта у будућности има свог представника међу врхунским одбојкашима. Ово нам је само потврда да се у клубу добро ради али свакако и додатни мотив за будуће подухвате“ каже Дарко Лечић, тренер млађих категорија у ОК „Дрина“.

Поред пријатељске утакмице, млади одбојкаши из Бајине Баште су посетили наш  највећи стадион „Рајко Митић“ и обишли су музеј СД „Црвена звезда“. Љубазни домаћини су учинили све да пријатеље на најбољи начин угосте, па су тако на крају посете гости имали прилику да уживо гледају меч у оквиру Купа Изазивача, између  Црвене звезде и мађарског Фино Капошвара. Домаћи одбојкаши су у овом мечу изборили пласман у четвртфинале овог такмичења а млади Бајинобаштани су имали прилику да на делу виде врхунске спортисте. Након завршетка меча направљена је и заједничка фотографија првог тима нових четвртфиналиста Купа Изазивача са гостима из Бајине Баште.

okc

 

„Ово је за мене и моје другове незабораван дан и заиста велико искуство. Поред тога што смо се лепо забавили на Маракани и у музеју, имали смо прилике да одмеримо снаге са вршњацима из најбољег клуба у земљи а и да не делу видимо праве мајсторе овог спорта. Једва чекам да нам наши данашњи домаћини узврате посету“ у даху изговара Игор Кунчак, млади одбојкаш ОК „Дрина“.

На крају посете Београду делегација из Бајине Баште посетила је и Храм Светог Саве на Врачару и тиме заокружила дан. Договорено је и да ОК „Црвена звезда“ на пролеће узврати посету и у Бајиној Башти одигра још једну пријатељску утакмицу са домаћим одбојкашима.

„Желео бих да се захвалим домаћинима, пре свега господину Ласлу Лукачу, одбојкашкој легенди на чији позив смо данас и дошли овде. Ово је свакако незаборавно искуство за нас и један велики мотив за бдући рад. Деца су презадовољна данашњом посетом Београду и надамо се да ћемо и убудуће имати могућност да поновимо сличне активности. Идеја нам је свакако, да поред спорта и здравог начина живота, наше играче на овај начин укључимо у друштвени живот и покушамо да поставимо неке норма понашања. Данас су имали могућност да виде како функционише врхунски организован клуб али и да поред спорта виде неке од знаменитости нашег главног града. Такође желим да се захвалим Дринско-лимским хидроелектранам које су нам уступиле аутобус за ову посету“ закључује Душан Миловановић, председник ОК „Дрина“.

 

Ова вест је прочитана 4257 пута.