ПРЕДСЕДНИК У НОВОЈ ВАРОШИ, НАЧЕЛНИК У УЖИЦУ: Одборници одобрили Пауновићу да до избора седи у две фотеље

0 636

Одборници владајуће коалиције око СНС и СПС сагласни су да напредњак Димитрије Пауновић до наредних локалних избора седи истовремено у две фотеље. Пауновић је председник општине Нова Варош, а одлуком Владе Србије постављен и за начелника Златиборског управног округа са седиштем у Ужицу.

Одборници су дали позитивно мишљење како би Пауновић мога да комплетира документацију коју је доставио уз захтев упућен Агенцији за борбу против корупције. Како је у писаној форми известио одборнике, он је од Агенције затражио сагласност да истовремено обавља обе јавне функције.
702202_nova-varos-01-dali-pozitivno-misljenje-na-zahtev-predsednika-opstine--odbornici-so-nova-varos-foto-zeljko-dulanovic_f
Опозиција је међутим позвала Пауновића да поднесе оставку.

– Ово су невиђена лакрдија и кршење закона. Обе функције подразумевају стални радни однос и две плате. Како Пауновић може у исто време бити на два радна места удаљена 70 километара, осим ако није јоги летач. Функционери СНС се годинама заклињу да се не могу истовремено обављати две функције. Циљ Пуновићевог захтева је да купи време до избора – сматра Предраг Шапоњић, одборник ГГ „Нови људи за Нову Варош“.

Према речима председника Скупштине општине Бранислава Дилпарића (СПС), Пауновић је још на платном списку општинске управе и уколико Агенција то од њега затражи, он ће морати да се изјасни коју од две функције жели да задржи.

– Агенција ће дати коначно и обавезујуће мишљење а, уколико до тога дође, СНС ћ опет дати кандидата за председника општине. Пауновићу неће бити проблем да успешно обавља обе функције, јер није у обавези да седи у канцеларији већ је увек на терену тамо где су и проблеми, а његов радни дан често траје и по 24 сата дневно – каже шеф одборничког клуба СНС Бранко Поповић.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена