ЧАЈЕТИНА: Стаматовић и Зорана изгладили односе

0 733

– У кратком разговору са министарком успели смо да нађемо нека решења, да они који су градили за тржиште и комерцијалне објекте, да додатно опорезујемо и наплатимо додатно за комуналну инфраструктуру – рекао је Стаматовић

Стаматовић Михаиловић

Потпредседница Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, обишла је јуче Златибор и одржала презентацију Закона о озакоњењу објеката. У обиласку грађевина на Златибору придружио се и Милан Стаматовић, председник општине Чајетина. Иначе, као што је познато јавности, између њих двоје су у последња два месеца била упућене жестоке оптужбе.

– Са председником општина Чајетина разговарала сам о проблемима и о начинима да их решимо. Једино што не могу да прихватим су тврдње да покушавам да заштитим тајкуне и криминалце уз помоћ овог закона – рекла је министарка и захвалила се Стаматовићу што ју је дочекао и што је наишла на леп пријем.

Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, љубазно је узвратио захвалност министарки Зорани и рекао да је она први министар из ове Владе који је посетио општину Чајетину.

– Ми се нисмо слагали са овим законом, јер сматрамо да омогућује озакоњење свих оних који су градили мимо дозвола. Навели смо конкретне примедбе који су то објекти грађени по Златибору. У кратком разговору са министарком успели смо да нађемо нека решења, да они који су градили за тржиште и комерцијалне објекте, да додатно опорезујемо и наплатимо додатно за комуналну инфраструктуру – рекао је Стаматовић и скренуо пажњу на појаву да су многи инвeститори на Златибору искористили Закон и нелегално подигли по још или два спрата.

– Неки инвеститори искористили су да дигну спратност од најаве да ће бити бесплатна легализација, па су последњих 15 дана на Златибору многи објекти порасли. Ми то нисмо успели да спречимо, јер се наш једини грађевински инспектор повредио на градилишту и сада немамо грађевинског инспектора, па бих замолио министарку да нам помогне и пошаље из министарства инспекторе.

Поред тога, новинаре је интересовало докле се стигло са афером од око 2.300 хектара које је требало да држава да ПК “Златибору”, а општина је планирала са изградњу гондоле.

– Решења су поништена, а поједини људи из министарства, који су врло блиски са некима са Златибора, су под истрагом. Што се тиче гондола, нико нема ништа против тога, али наравно да то буде у складу са законом – рекла је министарка, док је на друго питање везано за пријаву против Стаматовића и проневеру од 55 милиона евра, одговорила да је то ствар Специјалног тужилаштва.
Она је још додала да ће министарство уложити 10 милиона евра у путну инфраструктуру у Златиборском округу и обећала да ће бити изграђена Фабрика воде.

Извор: Ужичка Недеља

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена