Првенство Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре одржано је 29. новембра у хали “Младост” – Атеница у Чачку у организацији Карате федерације Србије. На државном првенству на седам борилишта (татамија) такмичило се 505 каратиста из 104 клуба из Србије. Карате клуб Омладинац из Бајине Баште представљало је 6 такмичара које су право учешћа изборили кроз добар пласман на првенству уже Србије.

Јован Његић са тренером Ордагићем

Јован Његић са тренером Ордагићем

У појединачној конкуренцији пет каратиста Омладинца је имало право учешћа и то су били Јелена Богдановић, Весна Видовић, Јован Његић, Ђорђе Радовановић и Стефан Благојевић док је Никола Караклић заједно са Радовановићем и Благојевићем чинио екипу Омладинца у борбама кадета.

Јован Његић је постао вицешампион Србије у јуниорској конкуренцији тако што је добио 4 борбе до финала а затим је у самом финалу у последњим секундама меча остао без титуле државног првака. Како каже тренер Омладинца Миленко Ордагић очекује се да Његић као део репрезентације Србије наступи на предстојећем првенству Балкана које ће се одржати у Дубровнику.

Екипа кадета Омладинца у борбама је изгубила од Рашке у борби за бронзану медаљу и то тако што су две борбе одрадили нерешено а у трећој су изгубили са 2:0. Ордагић похваљује наступ и залагање свих такмичара из Омладинца а треба истаћи и Ђорђа Радовановића који је прошао два кола у борбама као и Јелену Богдановић која је у изузетно јакој конкуренцији показала велики потенцијал.

„Задовољан сам постигнутим резултатима наших каратиста, ово је круна јесење сезоне и једног напорног рада. Због лимитираних финансијских средстава на такмичења смо излазили са мањим бројем такмичара али резултати ипак нису изостали. Настављамо са радом пуном паром а у следећој години ћемо покушати да наступимо са већим бројем такмичара у свим узрасним категоријама. Високо смо поставили циљеве за 2016. годину, настављамо са интезивним тренирањем а у склопу припрема за следећу сезону биће и традиционалне зимске припреме које на Тари сваке године организује наш клуб“ – истиче Миленко Ордагић, председник КК Омладинац.

Дрина Инфо портал

Ова вест је прочитана 1717 пута.