Исмету Гачу и Живадину Тодоровићу по три године затвора. Породице страдалих најавиле жалбе.

Виши суд у Ужицу донео је пресуду за трагедију која се догодила 19. августа 2012. године на аутомобилској трци „Тара 2012“, а када су после инцидента на стази страдали гледаоци, брат и сестра Никола (30) и Јована (27) Тришић, и Драгиша Јаковљевић (47) из Петровца на Млави. Директор трке Исмет Гачо и његов помоћник Живадин Тодоровић осуђени су на по три године затвора због пропуста у организацији спортског догађаја, док је трећеоптужени Миле Рабреновић ослобођен одговорности.

sudnica

Несрећа на рели трци догодила се када је возач Бранислав Симић из Бјељине излетео са стазе, његов аутомобил улетео је у публику, усмртивши троје гледалаца, док је син страдалог Јаковљевића задобио тешке телесне повреде.

Оптуженима је стављено на терет да се нису придржавали елабората о безбедности и да су у кривину, у простор дефинисан као могућа зона излетања са стазе, пустили публику.

Возача који је „мицубишијем“ излетео са стазе полиција и породице страдалих, нису теретили за трагедију.

Судским епилогом породице страдалих нису задовољне, сматрају да су изречене казне морале бити дуже од три године затвора, због чега ће се на пресуду жалити.

Извор: Новости

Ова вест је прочитана 1784 пута.