ВУЧИЋ: Србија поклања 5 милиона евра Сребреници

0 645

Србиjа ће у понедељак општини Сребреница уплатити два милиона евра за развоj инфрастркутуре у тоj општини, а има издвоjених jош три милиона евра за будуће заjедничке проjекте, изjавио jе премиjер Србиjе Aлександар Вучић.

Премиjер Србиjе jе, обраћаjући се на инвестиционо-развоjноj конференциjи „Сребреница 2015“, рекао да jе Влада Србиjе, издвоjила пет милиона евра, односно десет милиона конвертибилних марака за Сребреницу и поручио да jе то улог у будућност.

„Србиjа гледа у будућност и ми Срби желимо наjбоље односе са Бошњацима, да градимо наjбољу будућност, да наредних стотину година проведемо у миру, да свима буде боље, да живимо боље. Oво jе за нас мали допринос таквоj заjедничкоj будућности и уверен сам да ће увек бити више разлога за радост, срећу и живот и да ћемо много више мислити на то, а да никада нећемо заборавити и да ћемо увек умери да осудимо оно што jе у прошлости било лоше“, рекао jе Вучић.

Вучић Сребреница

Kако jе изјавио Вучић Србиjа jе у 2015. години штедела и остварила добре резултате, и заjедно са Републиком Српском и Босном и Херцеговином жели да оформи заjеднички тим коjи ће радити на важним обjектима.

„Наше компаниjе, ваше локалне компаниjе, да раде проjекте у висини од три милиона евра. Tаj новац jе спреман. Проjекте коjе имате, желите да уложите у школе, домове здравља, имате путеве у коjе треба да се уложи… ми смо спремни и таj новац вам стоjи на располагању“, рекао jе Вучић.

Oн jе додао да сви Сребреничани, без обзира да ли су Бошњаци или Срби, могу да рачунаjу на више новца и бољи живот.

„Kод нас нема чекања, без обзира да ли jе реч о Бошњацима или Србима. Jер то jе велики новац за jедну малу општину. Уверен ће наћи наjбољи начин како да таj новац утрошите, како да уложите новац у будућност, а на нашу подршку увек можете да рачунате“, рекао jе Вучић.

Oн jе истакао да су у Сребреници привредници из Србиjе коjи су заинтересовани за пословне инвестициjе у БиХ, међу коjима су, на пример, Eнергопроjект, али мали предузимачи попут млекаре Спасоjевић, коjи су заинтересовани да раде у Сребреници.

„Србиjа jе оно мало што jе могла да уради урадила истински, пуног срца, и ми желимо добре, искрене и братске односе са Сребреницом, као што Срби желе са Бошњацима“, закључио jе Вучић

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена