ВИШЕГРАД: Ћуприја на Дрини добила расвету

0 845

Обнова моста Мехмед паше Соколовића у Вишеграду требало би да буде завршена до краја новембра, када ће мост бити званично отворен у присуству високих званица. До сада је завршено поплочавање газишта моста белим кречњаком, урађени су камени стубови на улазу моста, очишћена је унутрашњост лукова, фуге су замењене новим, као и камење на мосту које је било оштећено.

Na Drini cuprija

На средини моста постављена је лед расвета, висококвалитетна са рефлекторима који ће обасјавати мост, а постављени су и стубови са осам рефлектора, који је налазе са свих страна око моста.

У току реконструкције вишеградске ћуприје, постављена је ограда која раздваја рампу моста од магистралног пута на левој обали Дрине, као и део ограде поред споменика Иве Андрића који је урађен у комбинацији камена седре и коване железне ограде. У завршној фази, тренутно се ради на поплочавању паркинга и стазе за шетање која је планирана испод лукова моста.

Радови на обнови Моста преко Дрине, улазе у трећу годину, а њихова вредност се процјењује на око пет милиона евра. Пројект финансира Влада Турске, а извођач радова је грађевинска фирма ЕР-БУ, која је пре неколико година била извођач радова на поновној изградњи Старог моста у Мостару.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена